Neatherland News Today

3x3NL League inschrijving tot 30 september | Basketball Nederland

3x3NL League inschrijving tot 30 september | Basketball Nederland

Het nieuwe seizoen van de 3x3NL League staat voor de deur. Dit is een competitie die naast het reguliere competitieaanbod van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) bestaat, en dus in weekenden plaatsvindt waarop (vooralsnog) geen 5-tegen-5 basketball is ingepland.

3×3 Basketball zit nog altijd in de lift. De NBB blijft op zoek naar manieren om het sportaanbod verder te laten aansluiten op de behoefte van basketballers.

Het hele jaar door 3×3 spelen

De bond maakt de competitie op deze manier nog toegankelijker dan vorig jaar, zegt Jeanine Tjin-A-Sioe, projectmedewerker bij de NBB: “We willen dat iedereen mee kan doen. Zelfs als je geen lid bent van een 5-tegen-5 vereniging, kun je een team inschrijven.” Dit maakt 3×3 volgens haar óók een optie voor verenigingen die door omstandigheden een te klein team hebben voor regulier basketball of basketballers die normaal alleen op de pleintjes spelen. “Die kunnen in de 3x3NL League tóch vijf keer per jaar competitief spelen.”

Martin Ho Suie Sang is als Programma Manager bij de NBB onder andere verantwoordelijk voor het 3×3 aanbod. Hij zegt: “3×3 Basketball heeft een ultieme impuls gekregen na een ongelofelijke zomer. We merken dat we het organisatorisch, samen met clubs & partners die ons ondersteunen, goed op de rit hebben en steeds verder uitbreiden.” Ook het publiek weet 3×3 steeds beter te waarderen, ziet hij.

Meer informatie

De 3x3NL League bestaat uit regionale toernooien waar teams verdeeld over leeftijd, gender en spelniveau worden ingedeeld. Toernooiwinnaars van de vijf speelrondes plaatsen zich automatisch voor de landelijke finales van het NK 3×3 in Amsterdam. Die zijn in juli.

Ga naar de webpagina 3x3NL League voor alle informatie over de league, zoals een kostenoverzicht en een meer gedetailleerde uitleg.

Voor inschrijven ga je naar deze 3x3NL League inschrijf pagina. De deadline om in te schrijven is 30 september 2024.