Neatherland News Today

Caro Bos en Lynne Bijl Nederlands Kampioen turnen

Caro Bos won de Nationale titel op minitramp bij de jeugd t/m 12 jaar, terwijl Lynne Bijl gekroond werd tot Nederlands Kampioene bij de junioren t/m 17 jaar.

Individueel

Op zaterdag 22 juni kwamen alle springers die zich gekwalificeerd hadden individueel in actie. Maar liefst 20 toppers van HSV1946 mochten de finale springen. Op het onderdeel minitramp kwamen naast kampioene Bos nog 4 andere jeugdspringers in actie. Pip Denkers bood stevige concurrentie aan haar teamgenootje en vriendin, maar kreeg helaas een ongeldige sprong waardoor zij geen medaille mocht ontvangen. Sam de Koning eindigde op dit toestel als 9e, terwijl Lewis vd Broek en Vinny Lobker zich naar een respectievelijk 4e en 5e plaats knokten bij de jongens t/m 12 jaar. Bij de junioren wisten zeven springers van HSV de finale te halen. Bijl pakte hier met overmacht de titel, terwijl Jeremy John Heller bij de heren C zeer knap het brons won. Sofie Wessels wist een mooie 7e plaats te behalen, terwijl Fatima el Ajroudi en Hailey Keflayi op plaats 12 en 13 eindigden. Julia Kaijen werd in de junioren B categorie 35e en Diede Groeneveld eindigde als 44e.

Op het onderdeel Pegasus was Caro Bos opnieuw de winnares van het goud, terwijl Sam de Koning in de categorie jeugd B heel knap het brons greep. Bij de junioren A knokte Lynne Bijl zich naar een 8e plaats en Hailey Keflayi en Fatima el Ajroudi volgden op plaats 10 en 11. In de junioren B categorie wist Sofie Wessels een mooie zesde plaats te behalen en Julia Kaijen sprong naar de achttiende plaats. In de groep van de junioren C eindigde Pem Nieuwpoort als dertiende en Senna van Beek als 28e. Bij de heren in de C categorie eindigde Jeremy-John Heller als vijfde.

‘Caro voegde nog een zilveren plak toe’

Op het derde toestel airtrack wist Caro Bos nog een zilveren plak aan haar collectie toe te voegen in de jeugd A. Pip Denkers eindigde hier als vierde. Bij de jeugd B eindigde Lorelay Langendoen op plaats 9. Mady van Dop en Guusje Vrolijk hadden beiden wat pech en eindigden op plaats 15 en 16. Lara Klop beleeft haar eerste seizoen bij HSV en mocht direct de finale springen bij de jeugd C. Zij werd hier keurig 9e. Bij de junioren mocht ook Lynne Bijl opnieuw het podium op, nu met het brons. Fatima el Ajroudi werd hier vijfde. Bij de junioren B kwamen Pem Nieuwpoort, Julia Kaijen, Sofie Wessels en Diede Groeneveld in actie op dit toestel. Nieuwpoort werd hier netjes 11e en Kaijen Groeneveld en Wessels eindigden als 35e, 41e en 42e. Bij de heren wist Joffrey Schanssema een mooie 9e plek te behalen. Bij de junioren C eindigde Renske Wessels als 30e.

Op zondag 23 juni was het de beurt aan de teamfinales. HSV1946 kwam uit in de categorie junioren met een A- en een B team. Het A team wist na een succesvolle vloeroefening deze trend helaas niet door te zetten op airtrack. Hier werden iets te veel fouten gemaakt om nog kans te maken op de titel. Als slot een prachtige tramp serie, waarbij nieuwe sprongen werden gedaan en het team op elkaar wist te bouwen. Dit leverde een mooie beker voor de 2e plaats op en terecht ging de Nederlandse titel naar onze concurrenten en vriendinnen van TVC.

‘Piepjong B-team plaatste zich verrassend’

Het piepjonge junioren B team had zich verrassend geplaatst voor deze finale als jongste team in de categorie t/m 17 jaar. Met een gemiddelde leeftijd van 10 jaar een enorme prestatie! Op airtrack een gedegen serie met nieuwe elementen. Tramp een moeilijke serie die lukte en tot slot een mooie vloeroefening waarbij dit team het publiek inpakte Dat zij de beker voor de 3e plaats in ontvangst mocht nemen maakte het feestje dan ook compleet.

Ahoy

Naast hal 5 werd er ook nog geturnd in het sportpaleis van Ahoy. Lynne Bijl mocht hier aantreden voor haar allereerste finale in deze grote arena. Een prestatie van formaat om hier met de beste turnsters van Nederland aan te mogen turnen. De finale begon moeizaam voor Bijl, maar zij wist de knop om te zetten en af te sluiten met een keurige tsukahara gehoekt, goed voor 12,1 punten. Met een zesde plaats voor haar en een enorme ervaring rijker keerden we terug naar Hoek van Holland.

Met dit feestelijke weekend in Ahoy sluiten wij ons wedstrijdseizoen af. Op 9 juli vieren wij met alle selecties het einde van dit prachtige turn- en springseizoen en huldigen wij uiteraard ook de kampioenen. Daarna gaat iedereen genieten van hun welverdiende rust in onze zomerstop.