Neatherland News Today

Tijn van Gessel opnieuw Nederlands Kampioen BMX

Sport

LICHTENVOORDE/WIJCHEN – Afgelopen zondag wist de 13-jarige Tijn van Gessel zijn titel als Nederlands Kampioen BMX te behouden tijdens de kampioenschappen in Wijchen. Ondanks blessures van een recente val, wist hij zijn categorie te domineren. Zoë van Gessel behaalde een knappe achtste plaats na een valpartij, terwijl vader Jimmy zevende werd in de cruiser klasse 45+.

Het gezin van Gessel, bestaande uit Tijn, Zoë en Jimmy, kwalificeerde zich alle drie voor het NK BMX. Na een vrije training op zaterdag, begon zondag de wedstrijd waarbij de beste 32 rijders per categorie mochten starten. Voor Tijn was het nog even spannend of hij kon deelnemen door een eerdere val in Tiel tijdens de Europese ronde, waarbij hij een gekneusde elleboog en een schouder uit de kom opliep. Door deze blessure miste hij de 3-Nations in Ahnatal (Duitsland) en focuste hij zich volledig op het NK.

Tijn, nog niet volledig hersteld, begon voorzichtig aan de wedstrijd. Ondanks ongemakken won hij zijn eerste moto, werd tweede in de tweede moto door een afgevallen ketting, en won de derde moto. Hiermee kwalificeerde hij zich voor de halve finale, die hij ook winnend afsloot. In de finale had hij een moeizame start maar wist toch als eerste de bocht te bereiken en de race te winnen, waarmee hij zijn titel succesvol verdedigde.

Zoë van Gessel, rijdend in de gecombineerde klasse voor meisjes van 11 en 12 jaar, herstelde van een eerdere val op het EK in Verona. Ondanks deze tegenslag werd ze zesde in de 3-Nations cup in Ahnatal. Op het NK was ze weer fit en de sterkste 11-jarige in de moto’s. In de finale had ze een goede start en ging als vijfde de eerste bocht in, maar door een valpartij van anderen verloor ze haar positie en eindigde als achtste van Nederland.

Vader Jimmy reed sterk in de moto’s met twee vierde plaatsen en een derde plaats, wat hem een plek in de finale opleverde. Startend vanaf de achtste plek wist hij door een inhaalactie in de eerste bocht als zevende te eindigen in zijn categorie.