Neatherland News Today

Deze 5 Westlanders behoren tot de beste pokerspelers van Nederland

Deze 5 Westlanders behoren tot de beste pokerspelers van Nederland

Het was de tiende keer dat het ONK Poker plaatsvond en het was meteen de grootste editie ooit. In totaal werden er 350 pokertoernooien gehouden, van 27 augustus 2023 tot en met 2 juni 2024. Iedereen van 18 jaar of ouder kon meedoen. Er waren duizenden deelnemers die zich voor de landelijke finale wilden kwalificeren. Van hen bleven er uiteindelijk 348 over. 

Albert Vonk uit Veenwoudster is uitgeroepen tot winnaar, gevolgd door Justin Schellevis uit Rotterdam. 


Albert Vonk is officieel de beste pokerspeler van Nederland.

Westlandse deelnemers

Van de vijf Westlanders behaalde Wouter de Kok uit Poeldijk de hoogste ranking: plek 35. Daarna mag Jasper Janssen uit Monster zich met plek 62 de beste pokeraar van de streek noemen. Maar ook Nicholas Barnes uit Monster weet het spel goed te spelen, met plek 83 in de pocket. Daarna volgen Bart Setz uit Naaldwijk en Chiel van Eerdt uit ‘s-Gravenzande.

De finale van het ONK Poker 2023/2024 werd gespeeld in Texas Hold’em No Limit, waarbij elke speler begon met een startstack van 20.000 fiches. Dag 1 kende blindlevels van 25 minuten en Dag 2 van 30 minuten, met late registratie mogelijk tot het begin van level 5. Er werd gebruikgemaakt van een Big Blind Ante systeem, waarbij de speler in de big blind naast de reguliere blind ook de ante betaalt. Om de vier levels werden pauzes ingelast op beide dagen. Dag 1 duurde tot en met level 13, terwijl Dag 2 doorging tot ongeveer level 32.