Bioscoopexploitant Vue heeft Joost Ligthart benoemd tot General Manager van Vue Nederland. Hij neemt het stokje over van Ron Sterk, die afgelopen januari zijn vertrek heeft aangekondigd.

Joost Ligthart is momenteel werkzaam bij Europarcs in Europa, waar hij als Director of Operations verantwoordelijk is voor 50 vakantieresorts in de Benelux. Ligthart zal zijn focus leggen op de toekomstbestendigheid van Vue Nederland.

Voor zijn rol bij Europarcs was Ligthart van 2017 tot 2023 Director of Operations (COO) bij JVH gaming & entertainment, waar hij verantwoordelijk was voor operational excellence en de winstgevendheid van 85 casino’s en speelhallen in Nederland.

Daarnaast was Ligthart ook van 2015 tot 2017 actief als Chief Operating Officer (COO) bij Fitland Groep, tussen 2011 en 2015 werkte hij als Interim Manager en Chief Operating Officer (COO) bij Van den Tweel Hospitality Group en Golden Tulip/ EHP hotels. Ook werkte hij bij Landal Resort Hof van Saksen, NH Hotel Sparrenhorst en de Hollandse Club Singapore.

Tim Richards, oprichter en Chief Executive Officer (CEO) van Vue: “Aangezien we blijven investeren in Nederland om onze klanten te voorzien van de allerbeste bioscoopervaring, is zijn rol essentieel. We hebben nu 20 Nederlandse locaties, waaronder onze onlangs gerenoveerde theaters in Enschede en Gorinchem, en openen volgend jaar een nieuwe flagship locatie in Amsterdam met maar liefst twaalf bioscoopzalen voorzien van Deluxe ligstoelen en een state-of-the-art foyer.”

Joost treedt op 19 augustus in dienst bij Vue vanuit Nederland. Hij zal rapporteren aan Matt Eyre, Chief Operating Officer.