Neatherland News Today

Team EIFFEL voegt ingenieursbureau CLAFIS toe aan de groep

Team EIFFEL voegt ingenieursbureau CLAFIS toe aan de groep

Team EIFFEL heeft CLAFIS overgenomen, een ingenieurs- en adviesbureau met meer dan 400 medewerkers.

Met de toevoeging van CLAFIS verbreedt Team EIFFEL zijn dienstenaanbod naar de ingenieurskant van projecten in de fysieke leefomgeving. Team EIFFEL is van oudsher een specialist in de organisatiekant, met diensten op het vlak van onder meer projectmanagement, consultancy, finance en legal.

Door het samenbrengen van deze twee domeinen verwacht Team EIFFEL complexe opgaven in de gebouwde omgeving effectiever en meer integraal op te kunnen pakken. Ook wil het opdrachtgevers over de volledige breedte kunnen bedienen.

“Er zijn maar weinig organisaties die integrale antwoorden kunnen geven op de grote vragen in de fysieke leefomgeving”, legt CEO Gert-Jan Meppelink uit. “Bij Team EIFFEL kunnen we dat wel, zeker nu met CLAFIS aan boord. Zij versterken ons met technische kennis.”

CLAFIS is sinds de oprichting in 2004 uitgegroeid tot een groep met 400 medewerkers verspreid over zes vestigingen door het land. Het hoofdkantoor staat in Heerenveen.

Het bureau werkt aan projecten in de sectoren bouw, vastgoed, energie, water en het publieke domein. Bekende opdrachtgevers zijn onder meer Ballast Nedam, FrieslandCampina, Verkade, Vitens en tal van overheidsinstellingen, provincies en gemeenten.

Integrale antwoorden op complexe vragen

Sadako Huitema, algemeen directeur van CLAFIS, zegt dat de krachtenbundeling met Team EIFFEL zorgt voor een versterking van de gezamenlijke dienstverlening. “Net als CLAFIS werkt Team EIFFEL aan projecten in onder andere de energietransitie, onze leefomgeving, natuur en water.”

Team EIFFEL voegt ingenieursbureau CLAFIS toe aan de groep

Gert-Jan Meppelink en Sadako Huitema

CLAFIS blijft onder zijn eigen naam actief in de markt en zal nauw samenwerken met EIFFEL Projects, de projectmanagementpraktijk van Team EIFFEL. Bij EIFFEL Projects werken rond de 200 professionals. De groep staat bekend als een van de leidende spelers binnen het vakgebied.

“Deze samenwerking wordt een enorme aanjager voor ons aanbod in de markt, waar we als kennisorganisatie oplossingen voor de vraagstukken van de klant centraal zetten”, zegt Huitema. “Zo vinden we op het vlak van integraal projectmanagement bij Team EIFFEL straks veel specialisten om mee op te trekken en van te leren.”

Ook zal Team EIFFEL vanuit de andere praktijken en de staffunctie CLAFIS helpen met het verder professionaliseren van de bedrijfsvoering op thema’s als talentontwikkeling, marketing, recruitment en tendermanagement.

Meppelink kijkt uit naar de samenwerking: “We hebben CLAFIS leren kennen als een gedreven, succesvolle en vooral menselijke organisatie. Dat past goed bij de waarden waar wij voor staan. Samen gaan we nu ontdekken hoe Team EIFFEL de groeiambities van CLAFIS kan helpen versnellen.”

Het is voor Team EIFFEL de eerste overname dit jaar. Het bureau heeft in de afgelopen jaren tal van deals gesloten.