Neatherland News Today

Basketball: Nederlandse 3×3 Vrouwen naar halve finales Womens Series Final 2024

Basketball: Nederlandse 3×3 Vrouwen naar halve finales Womens Series Final 2024

Noor Driessen, Janis Ndiba Boonstra, Loyce Bettonvil en Zoë Slagter staan in de halve finales van de Womens Series Final. Door ongeslagen op één te eindigen in Poule B ontloopt het team een kwalificerende game voor de laatste vier – een enorm voordeel als morgen de prijzen worden verdeeld.

Nederland rekende in de poule af met China U23 (20-13), Frankrijk (14-12) en Tsjechië (14-18). Tekenend voor de veelzijdigheid van dit team: alle speelsters scoorden in elke wedstrijd. Janis Ndiba Boonstra werd twee keer topscorer – Noor Driessen en Zoë Slagter deelden die eer één keer.

“Hele solide eerste dag van de finale natuurlijk”, zegt coach Maksim Kovacevic. “Goed voor het zelfvertrouwen dit. Tegen Frankrijk werden we behoorlijk getest, maar dan zie je dat wij in onszelf geloven en leunen op onze ervaring. Op cruciale momenten maakten we gebruik van onze sterke punten en we voerden onze taken uit.”

Hij vind defense altijd het belangrijks voor het team. “Dat zag je niet alleen tegen Frankrijk, maar in alle drie de wedstrijden. We hadden goede cohesie, speelden echt prima 3-tegen-3 verdediging. Dan is het heel duidelijk dat we hier in deze finale thuishoren.”

Morgen om 13.55 uur spelen de vrouwen tegen de winnaar van Canada – China U23. De Chinezen versloeg Nederland al overtuigend in de poule. Canada, winnaar van de vorige twee Womens Series, begon als #1-seed aan het toernooi. Winnen zij deze qualifier, dan heeft Canada amper drie kwartier om te rusten vóór ze tegen Nederland spelen. Een enorm voordeel voor onze vrouwen, dus, en dat weet Kovecevic ook.

“We zijn daarom heel blij dat we eerste zijn gewonnen. Canada is een heel goed team, dat is altijd een enorme uitdaging. Maar onze meiden wéten dat we ze kunnen hebben. En we zijn ze nog iets verschuldigd van het OKT. Ik hoop dat we dat als motivatie kunnen gebruiken om de finale te halen…”