Neatherland News Today

Kijkje achter de schermen van media en TV tijdens Xperience Day – Emerce

Kijkje achter de schermen van media en TV tijdens Xperience Day – Emerce

Hilversum, 11 september 2024 – Het Media Park in Hilversum opent op zondag 6 oktober 2024 opnieuw zijn deuren voor een spraakmakende editie van Xperience Day, onderdeel van de Dutch Media Week. Dit jaar is het programma uitgebreider dan ooit, met nieuwe toevoegingen zoals een groot game festival en de mogelijkheid om zelf proefjes uit het populaire programma Proefkonijnen na te doen. Of je nu jong bent of oud, mediafanaat of gewoon nieuwsgierig – er is voor iedereen iets bijzonders te beleven. En: de toegang is gratis!

Wat is er nieuw dit jaar? Dit jaar heeft Xperience Day een aantal spannende nieuwe elementen toegevoegd. Zo kun je deelnemen aan een groot game festival, geheel family-friendly, waar je kunt meedoen aan de Fortnite competitie of je skills kunt laten zien in de Astro Bot Speedrun competitie. Daarnaast zijn er race simulatoren en kun je games van Nederlandse bodem uitproberen. Een ander hoogtepunt is de nieuwe Proefkonijnen studio, waar bezoekers zelf proefjes uit het programma kunnen uitvoeren.

Van Open Studio Dagen naar Xperience Day
Voorheen bekend als de Open Studio Dagen, heeft het evenement nu een nieuwe naam en een bredere focus gekregen. De naam Xperience Day is gekozen om de allround mediabeleving beter te dekken die dit evenement biedt. Waar de Open Studio Dagen zich voornamelijk richtten op een kijkje nemen in de studio’s, gaat Xperience Day verder door bezoekers echt te laten ervaren hoe het is om media te maken. Dit, door niet alleen studio’s te openen, maar ook workshops, lezingen, en hands-on ervaringen aan te bieden in diverse soorten media, zoals games en podcasts.

Voor (jong-)volwassenen: ontdek de mediamaker in jezelf
Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe je favoriete televisieprogramma’s worden gemaakt? Tijdens Xperience Day kun je zelf ervaren hoe het voelt om een mediamaker te zijn. Bezoek de TV-studio’s, neem plaats achter de talkshow desk van BNNVARA, of bezoek de voetbalstudio van Viaplay! Dit is de kans om de wereld van media van dichtbij te beleven!

Voor ouders en kinderen: een te gekke dag vol ontdekkingen
Kinderen en ouders kunnen samen genieten van een dag vol magische media-ervaringen. Verschillende TV-studio’s openen hun deuren en kinderen kunnen zelf de autocue lezen of meedoen aan de zangworkshop van de Babette Labeij Music Academy. Voor de echte gamers verandert Beeld & Geluid in een waar game-walhalla met competities en meet & greets met influencers.

Voor opa’s en oma’s: herleef de gouden tijden van televisie
Opa’s en oma’s worden uitgenodigd voor een nostalgische reis door de wereld van televisie. Bezoek de decors van geliefde programma’s zoals Tijd voor MAX en Met het Mes op Tafel en beleef hoe deze iconische shows tot leven komen. Voor de actieve senioren is er een speciale kans om mee te doen met Nederland in Beweging en herinneringen herleven in een gezellige sfeer.

Mediamuseum
Het Mediamuseum van Beeld & Geluid is ook geopend en biedt een boeiende ervaring voor alle leeftijden. Dompel jezelf onder in de wereld van media en technologie, speel games, en leer meer over de evolutie van media. Speciaal voor Xperience Day geldt: koop een ticket en krijg de tweede gratis op de website van Beeld & Geluid met kortingscode XPERIENCEDAY.

Gratis toegang
Of je nu met je gezin komt, een jonge professional bent, of een grootouder met een liefde voor televisie, de Xperience Day biedt voor iedereen iets unieks. Voor meer informatie en om gratis toegangskaarten te reserveren, ga naar:
https://www.dutchmediaweek.nl/programma/?themeDay=dutch-media-week-xperience-days.

Over Dutch Media Week
Xperience Day is onderdeel van de Dutch Media Week, dé ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de media van de toekomst – en het effect hiervan op mens en maatschappij. Van 30 september tot 6 oktober staan de deuren naar het Media Park open voor iedereen die open staat voor frisse en dwarse visies op alle ontwikkelingen in de wereld van media. Dutch Media Week is een mix van events op het gebied van media – in de breedste zin van het woord. Hier komen creatieve makers, journalisten, ondernemers, jong talent én consumenten samen om verandering te vieren – en van elkaar te leren. Dutch Media Week wordt georganiseerd door Beeld & Geluid, Media Campus NL, ROM Utrecht Region, Hilversum Marketing, Dutch Game Association, MediaStages en de Gemeente Hilversum.

Highlights uit het programma:

Kinderen t/m 6 jaar:

Fien & Teun optreden en Meet & Greet
Woezel & Pip Meet & Greet
Studio tour
Hallo Kids Radio

Kinderen 6 t/m 15 jaar

Optreden Kinderen voor Kinderen NXT
Hallo Kids Radio
Jeugdjournaal
Studio tour met in het bijzonder:
– Proefkonijnen
– Autocue lezen

Gamefestival algemeen en specifiek:
– Astro Bot Speedrun competitie (door Power Unlimited)
– Fortnite competitie

Mediamuseum
Astro Bot Speedrun competitie (door Power Unlimited)
Zangworkshop

15 t/m 25 jaar

Studio Tour
Gamefestival algemeen en specifiek:
– Astro Bot Speedrun competitie (door Power Unlimited)
– Fortnite competitie
Mediamuseum

Volwassenen

Studio tour
Studio’s van Omroep MAX
Trein 9 (oude regie wagen)
Nederland in beweging

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.