Neatherland News Today

Nederlandse Loterij Nationaal Open op de Lochemse: Albertus en Vos in de schijnwerpers

Nederlandse Loterij Nationaal Open op de Lochemse: Albertus en Vos in de schijnwerpers

De eerste ronde van het Nationaal Open op de Lochemse Golfclub zit erop, en slechts 22 spelers bij de heren wisten par of beter te spelen op deze regenachtige dag. Het toernooi, waarin amateurs en professionals zij aan zij strijden, had net als de rest van Nederland flink te lijden onder de stortbuien.

Professional Max Albertus schitterde met een ronde van 5-onder par en staat aan kop. Met zeven birdies en twee bogeys eindigde hij sterk en zette hij de toon voor de rest van het veld. Dario Antonisse, eveneens professional, deed het met 4-onder ook uitstekend en deelt de tweede plek met de amateurs Tim van der Steen en Bjorn Driessen. Aydan Verdonk en Lars Buys volgen op een gedeelde vijfde plek.

Bij de dames zette amateur Yfke Vos een knappe prestatie neer met een ronde van 73 slagen (+1), waarmee ze de leiding neemt. Amateur Marieke Ebens staat op een nette tweede plek met +3, terwijl Britt van der Winkel en Hester Sicking de derde plaats delen met +4. De best genoteerde professional bij de dames, Annemieke de Goederen, bevindt zich op de gedeelde zesde plek met +8.

Er zijn nog drie ronden te gaan Lochem!