Neatherland News Today

Ontdek strategie en ESG in de business course van Oliver Wyman

Ontdek strategie en ESG in de business course van Oliver Wyman

Hoe is het om te werken in strategy consulting? Ontdek het volgende maand tijdens de driedaagse Business Course van Oliver Wyman.

De business course van Oliver Wyman biedt masterstudenten en laatstejaars bachelorstudenten de kans om zelf te ervaren wat werken in de consultancy inhoudt. Centraal in deze business course staat de ‘Marker Wadden’, een kunstmatige eilandengroep die door Natuurmonumenten wordt ontwikkeld in het Markermeer.

Tussen 2016 en 2021 zijn al vijf eilanden aangelegd, die al hebben bijgedragen aan de verbetering van de biodiversiteit, de vogel- en vispopulaties en de waterkwaliteit in het gebied. In de komende jaren wil Natuurmonumenten het gebied verder ontwikkelen door extra eilanden aan te leggen.

Oliver Wyman stelde een aantal jaar geleden de businesscase op voor de uitbreiding van de Marker Wadden. In de business course wordt deze echte case nagebootst en krijgen de studenten de kans om zelf mee te werken aan zo’n strategisch vraagstuk met positieve impact op milieu en maatschappij.

Kennismaken met strategy consulting en Oliver Wyman

De business course begint met een aantal presentaties waarin de deelnemers bekend worden gemaakt met strategieconsulting: wat houdt het in en wat doen strategieconsultants precies? Door middel van workshops en trainingen, verzorgd door consultants van Oliver Wyman, krijgen de studenten ook inzicht in de belangrijkste methodologieën en tools die consultants inzetten om tot robuuste adviezen te komen.

In teams werken de studenten vervolgens aan de ‘Reviving the Marker Wadden’-case. Na het bezoek aan de locatie krijgen de teams de opdracht om de economische waarde van het natuurgebied in kaart te brengen en een businesscase op te stellen om de omstandigheden voor de flora en fauna in het gebied te verbeteren. Op de laatste dag presenteren de teams vervolgens hun strategie aan een jury.

Alumni van eerdere edities omschreven de business courses van Oliver Wyman al als een uitstekende gelegenheid om te ervaren wat het werken als strategieconsultant inhoudt, en te leren van de consultants die het evenement verzorgen. ‘High performers’ binnen de business course kunnen zich eveneens in de kijker spelen bij Oliver Wyman, een van de meest prestigieuze strategieadvieskantoren ter wereld.