Neatherland News Today

Hans Zimmer keert in 2025 en 2026 terug naar Nederland met ‘grootste show ooit’

Hans Zimmer keert in 2025 en 2026 terug naar Nederland met ‘grootste show ooit’

In 2022 stond de Duitse componist Hans Zimmer nog in een uitverkochte Ziggo Dome met zijn Europe Tour. Blijkbaar heeft de filmmuziekcomponist de smaak goed te pakken, want hij gaat opnieuw op tournee. In 2025 en 2026 treedt hij samen met zijn orkest op in de Ziggo Dome (Amsterdam) en Ahoy (Rotterdam). Dit keer met een gloednieuwe show: Hans Zimmer Live – The Next Level.

En die naam is niet voor niets gekozen. Hans Zimmer Live – The Next Level is een volledig nieuwe show met baanbrekende elektronische soundscapes en een spectaculaire lichtproductie die zelfs Zimmer’s vorige shows zal overtreffen. Wil je weten hoe en wanneer je kaartjes kunt scoren? Lees dan verder.

‘De beste componist van zijn generatie’

Mocht je onder een steen hebben geleefd: Hans Zimmer wordt vaak gezien als ‘de beste componist van zijn generatie’. Die uitspraak durven wij zeker te maken. De Duitser is verantwoordelijk voor de muziek in films als The Lion King, Dune, Interstellar, Inception, Planet Earth, Gladiator, Pirates of the Caribbean, The Dark Knight, The Last Samurai, en nog veel meer. Een Hans Zimmer-soundtrack tilt een film eigenlijk altijd naar een hoger niveau, zelfs als de film matig is. Dat is de kracht van deze briljante componist.

Lees ook: Planet Earth III Live in Concert komt naar Amsterdam

Het prachtige werk van Hans Zimmer kun je straks dus live bewonderen. En geloof ons, het is elke cent waard. Zijn orkest, bestaande uit de meest getalenteerde muzikanten – met name de beroemde celliste Tina Guo – blaast je omver. Twijfel je nog? Bekijk dan de video hieronder voor een voorproefje.

Tickets kopen voor Hans Zimmer-concert

De Nederlandse shows vinden plaats op woensdag 19 november 2025 in Rotterdam (Rotterdam Ahoy) en op zaterdag 28 februari 2026 in Amsterdam (Ziggo Dome). De kaartverkoop start op donderdag 26 september 2024 om 14:00 uur via www.eventim.nl. Wees er snel bij, want naar verwachting zullen de tickets voor Hans Zimmer binnen no time uitverkocht zijn.

hans zimmer