Neatherland News Today

Doe mee met de Amsterdamse Sport- en Beweegweek 2024!

Doe mee met de Amsterdamse Sport- en Beweegweek 2024!

Voor iedere Amsterdammer Amsterdam streeft naar een gezond, inclusief en veilig sportklimaat, waar bewegen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Daarom is de Sport- en Beweegweek er voor alle Amsterdammers, ongeacht leeftijd, cultuur of conditie. Het evenement legt de nadruk op samen sporten en bewegen, met een focus op plezier, gezondheid en sociale verbinding.

Meer dan alleen bewegen 

Deelnemen aan sport en beweging biedt niet alleen fysieke voordelen, maar geeft ook een mentale, emotionele en sociale boost. Sporten en bewegen verbeteren de gezondheid, uithoudingsvermogen en kracht. Daarnaast bevordert het positieve emoties, concentratie en het vermogen om met stress om te gaan. Bovendien kom je via sport en bewegen makkelijk in contact met anderen waardoor je sociale netwerk groter wordt.

In stadsdeel West staan er bijna 100 activiteiten op de agenda. Een greep uit het aanbod: voor de jongste jeugd is er aapjeskooi, kickboxen voor kinderen, Zuid-Amerikaans dansen, waterpolo en tafeltennis voor volwassenen. En voor de ouderen is er bijvoorbeeld stoelyoga of wandelen. Dit is het perfecte moment om interessante activiteiten in jouw woonomgeving te ontdekken en geïnspireerd te raken om meer te bewegen. Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten, bezoek https://sportenbeweegweek.amsterdam. Aanmelden is niet verplicht; je kunt ook gewoon langskomen!