Neatherland News Today

Google TV Streamer nu te koop in Nederland voor 119 euro

Google TV Streamer nu te koop in Nederland voor 119 euro

De Google TV Streamer is vanaf vandaag eindelijk te koop in Nederland! Check hier waar je de nieuwe mediaspeler op de kop kan tikken.

Lees verder na de advertentie.

Google TV Streamer nu te koop

We schrokken eventjes toen Google onlangs aangekondigde dat de Chromecast verdwijnt. Het streamingapparaatje is al jaren enorm populair, maar de zoekgigant trekt er toch de stekker uit. Jammer, maar gelukkig is er nu ook een opvolger verkrijgbaar: de Google TV Streamer.

De Google TV Streamer is krachtiger, uitgebreider en heeft een ander design dan de Chromecast. Hij is met 119 euro ook een stuk duurder dan zijn voorgangers. Ter vergelijking: de Chromecast met Google TV kost 69 euro, terwijl je de goedkopere HD-versie voor zo’n 40 euro op de kop tikt.

De Google TV Streamer is op dit moment alleen te vinden bij Coolblue en Bol, maar verschijnt waarschijnlijk snel bij meer (web)winkels. We werken dit artikel bij als de mediaspeler bij andere webshops opduikt.

De oudere Chromecasts verdwijnen overigens niet per direct uit de schappen. Zolang de winkels nog voorraad hebben, kun je de streamingdongles nog gewoon in huis halen. Google belooft de Chromecast bovendien een tijdje van updates te voorzien, dus je kan ‘m prima blijven gebruiken.

Dit is de Google TV Streamer

Je ziet meteen dat de Google TV Streamer een nieuwe mediaspeler is, want hij beschikt over een ander design. Waar de Chromecast met Google TV een klein apparaatje is, ziet de Streamer er meer uit als een platte mediabox. Je verbergt ‘m dan ook niet achter je televisie, maar geeft ‘m een plekje op je televisiemeubel.

Ook is de TV Streamer krachtiger dan de Chromecasts dankzij een betere chip. De processor is ruim 20 procent sneller dan de hardware in de Chromecast, waardoor apps sneller moeten opstarten. Daarnaast beschikt de Streamer over veel meer opslagruimte: 32GB in plaats van de schamele 8GB van de Chromecasts.

Verder bedien je de mediaspeler met de nieuwe afstandsbediening. De remote moet fijner in de hand liggen en is iets langer. Er is een nieuwe knop aanwezig die je zelf kan koppelen aan een app. Tot slot raak je de afstandsbediening minder snel kwijt, want hij maakt een geluidje als je op een knopje op de TV Streamer drukt.

Lees meer over Google: