Neatherland News Today

JP Xtreme Xperience scoort in Halle twee Nederlandse titels

Sport

HALLE – Het was een grandioos weekend voor het Hengelose motorcrossteam JP Xtreme Xperience. Zij wisten tijdens het ONK Motorcross in Halle tot tweemaal toe Nederlands kampioen te worden. De titels waren voor Timo Heuver in de 85cc categorie en de Noor Sander Agard-Michelsen in de 250cc klasse. Een geweldig resultaat en dat tijdens de thuiswedstrijd, waarbij vele vrienden en familie maar ook sponsors en partners aanwezig waren.

Door Damon Teerink

Door de vele regenval in de dagen voorafgaand aan het evenement was het in eerste instantie onzeker of het NK Motorcross in Halle überhaupt door kon gaan. Met man en macht werd op zaterdag nog veel regenwater van het circuit gepompt, zodat het evenement door kon gaan. Door alle inspanningen was het circuit in perfecte staat gebracht en tijdens de wedstrijddag stond de zon hoog aan de hemel. Op zondagmorgen klonken dan ook gewoon de eerste motorgeluiden op het circuit ‘De Kappenbulten’.

Het programma startte met de gecombineerde tijd en kwalificatietraining, rond de klok van half negen. Er werd gereden in een vijftal verschillende klassen. Te beginnen bij de clubklasse, 85cc, 125c, 250cc en tenslotte de 450cc. Oftewel, een bomvol programma tijdens de voorlaatste NK Motorcross wedstrijd van het 2024 seizoen. Om elf uur viel het starthek voor de eerste serie wedstrijden en halverwege de middag zagen we de tweede reeks wedstrijden, waarbij in het bijzijn van vele motorcrossfanaten en fans langs het circuit meerdere kampioenschappen werden veiliggesteld.

Spannend
Voor het Hengelose JP Xtreme Experience was het een zeer spannende dag. Zij konden namelijk in een tweetal klassen het Nederlands-kampioenschap veiligstellen. Een unieke kans om dit ook voor thuispubliek te doen in Halle. Timo Heuver was ongenaakbaar in de 85cc klasse en wist op overtuigende wijze beide wedstrijden te winnen op zijn KTM-machine. Met deze overwinningen kroonde hij zichzelf ook tot Nederlands kampioen motorcross in de 85cc categorie. Eerder dit jaar wist de getalenteerde Heuver ook al een kampioenschap te winnen. Hij vezorgde het JP Xtreme Xperience Team het kampioenschap door de 85cc-titel te winnen tijdens de finalewedstrijd van het Dutch Masters of Motocross in Markelo. Heuver was de favoriet voor de titel, na sterke prestaties in eerdere wedstrijden, zoals tweemaal winst in Harfsen en een tweede plek in Oldebroek. In Markelo bevestigde hij zijn status door beide races overtuigend te winnen. Maar als kers op de taart wist hij nu ook het NK-kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Getalenteerd
Ook in de 250cc klasse werd er flink gestreden door het JP Xtreme Xperience team. De getalenteerde crosser uit Noorwegen, Sander Agard-Michelsen reed een uitstekend seizoen in het Nederlands kampioenschap. Maar afgelopen weekend slaagde de rijder met startnummer 29 er na hard werken in de titel in het Nederlands kampioenschap 250cc binnen te halen. Dit deed hij door tweemaal tweede te worden tijdens de wedstrijden in Halle. Een geweldig resultaat voor team en rijder die hiermee hun eerste gezamenlijke kampioenschap veroverden.

Ook stonden lokale rijders aan de start in de kleuren van het Hengelose motorcrossteam. Dit waren Ruben Koskamp uit Zelhem en Thijs Schroder uit Doetinchem. Zij lieten zich uitstekend zien in het Nederlandse motorcrossgeweld. De 24-jarige Koskamp scoorde een keurige achtste plaats algemeen met daarachter KTM-rijder Schroder gevolgd op de algemene 27ste plaats. Het JP Xtreme Xperience Team heeft dit seizoen zijn visitekaartje afgegeven in het binnen- en buitenland en kan terugblikken op een zeer geslaagd seizoen in de internationale motorcross.