Neatherland News Today

David van Aalst (14) Nederlands kampioen op de mountainbike

David van Aalst (14) Nederlands kampioen op de mountainbike

David is oud-leerling van de Mariaschool in Den Hoorn, hij verhuisde een paar jaar geleden van Den Hoorn naar Delft en fietst bij mountainbikeclub Dirty Hill in Bergschenhoek. Dit voorjaar wist hij in Oldenzaal zijn eerste podiumplek (p3) te veroveren. Het Nederlands kampioenschap vond afgelopen weekend eveneens in Oldenzaal plaats. 

Het plots invallende herfstweer zorgde voor een technisch nog lastiger ronde. Veel zogenaamde Rock Gardens en Drop-Offs werden hierdoor glad en glibberig. Ook zorgde modder voor extra weerstand. Door een goede verkenning van het parcours vooraf kon David echter optimale ‘lijnen’ rijden waardoor hij geen fouten maakte. Na vanaf een vijfde plek de race gestart te zijn, klom David snel op en in een spannende strijd met teamgenoten Stan Zeelenberg en Xavier van Geldorp kwam David uiteindelijk als eerste over de streep. Eindhovenaar Beer van Beurden werd tweede en Stan Zeelenberg derde. 

Dit mountainbikeseizoen reed David zeven podiumplaatsen in de Landelijke Jeugd Competitie (LJC). Voor komend seizoen gaat David naar de Nieuwelingen categorie, waarin de zogenaamde 3-Nations Cup wordt gereden. Deze wedstrijden zijn in België, Nederland en Duitsland en omvatten onder andere het beroemde mountainbikeparcours van Houffalize.