Neatherland News Today

Team Riffa naar kwartfinale op 3X3 World Tour in Amsterdam

Team Riffa naar kwartfinale op 3X3 World Tour in Amsterdam

Dennis “The Menace” Donkor scoorde op de 3X3 World Tour in Amsterdam in de eerste partij maar liefst 16 punten.© BELGA

3X3 Basketbal World Tour Amsterdam

Antwerpen

Team Riffa heeft zich op de 3X3 World Tour in het Nederlandse Amsterdam en met een 1 op 2 in poule D geplaatst voor de kwartfinales. De Antwerpse basketters kampen morgen voor eindwinst, een pak punten voor de worldranking en een cheque van maar liefst 40.000 Euro.

De eerste wedstrijd op de 3X3 World Tour in Amsterdam bracht in poule D een heuse Dennis “The Menace” Donkor-show. De Antwerpenaar scoorde tegen het Sloveense Ljubljana 16 punten en leidde Team Riffa naar een 21-18 overwinning. Jonas Foerts en Caspar Augustijnen scoorden 2 punten en Thibaut “Must See TV” Vervoort 1 puntje.

De tweede groepswedstrijd tegen het Litouwse Raudondvaris Hoptrans (FIBA 7) bracht na een nagelbijter echter een 20-19 nederlaag. Thibaut Vervoort miste at the buzzer de tweepunter van de winst. Thibaut Vervoort en Jonas Foerts waren met 6 punten topschutter, Dennis Donkor scoorde 4 en Caspar Augustijnen 3 punten. Ondanks deze nipte nederlaag zijn de Sinjoren wel geplaatst voor de kwartfinale. Die wordt zondag gespeeld en tegen de groepswinnaar van poule B. De groep met onder meer het Amsterdam (FIBA 6) van sterspeler Worthy De Jong. Ook Ulaanbaatar (Mongolië, FIBA 11) en het Duitse Dusseldörf (FIBA 23) zitten in deze poule.

De 3X3 World Tour is het elfde toernooi van dit seizoen. Na zestien World Tour toernooien is de top-14 van de wereld geplaatst voor de apotheose en de 3X3 Masters in Hong Kong (22-24 november). Team Riffa, dat het 3X3 World Tour toernooi deze campagne in het Chinese Shanghai won, staat momenteel derde op de 3X3 World Tour.