Neatherland News Today

Elise Schaap is binnenkort te zien in spannende Netflix Original-film

Elise Schaap is binnenkort te zien in spannende Netflix Original-film

Wij zitten met smart te wachten op de film ‘De Z van Zus’ met Elise Schaap die volgende maand uitkomt, maar inmiddels hebben we meer goed nieuws. De actrice bemachtigde namelijk ook een rol in een nieuwe Nederlandse Netflix Original, die volgend jaar op de streamingsdienst verschijnt. En als je fan bent van het Ferry-universum, dan hebben we extra goed nieuws: er komt niet alleen een nieuwe Ferry-film aan, maar de makers werkten ook aan déze nieuwe serie over de Nederlandse drugsscène.

Amsterdam Empire

De nieuwe Netflix-serie Amsterdam Empire is een échte opvolger van Ferry en Undercover. Gelukkig voor ons, wij zijn namelijk helemaal in de ban van de series die in de onderwereld duiken.

Amsterdam Empire zal volledig in het teken staan van wiet – we hadden ook niks anders verwacht met Amsterdam als locatie. De zevendelige serie gaat over Jack van Doorn, de rijke en beruchte oprichter van het coffeeshopimperium Jackal. Met veel obstakels heeft hij toch kunnen uitgroeien tot de grootste drugsbaas van allemaal. Wanneer blijkt dat hij vreemd gaat met een bekende journaliste (gespeeld door Elise Schaap), neemt zijn vrouw Betty zich voor dat ze niet zal rusten totdat ze alles van hem heeft afgepakt.

De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Jacob Derwig en Famke Janssen; eerder brak zij wereldwijd door met haar rol in James Bond’s GoldenEye. Maar nu keert ze terug naar haar land van herkomst voor haar allereerste Nederlandse rol.

Wij delen alvast wat behind the scenes beelden van Amsterdam Empire: