Neatherland News Today

Dit is het waanzinnige vermogen van ex-coach Guus Hiddink

Dit is het waanzinnige vermogen van ex-coach Guus Hiddink

Hoe zou het nog gaan met Guus Hiddink? De Nederlander was jarenlang een klinkende naam in de voetbalwereld en beleefde een pak heerlijke sprookjes, zoals met onder meer Zuid-Korea. Ook op latere leeftijd boert Hiddink duidelijk nog goed, dat blijkt uit zijn ‘waanzinnig’ vermogen.

Gepensioneerd of toch niet helemaal

Eind vorig jaar kwam Guus Hiddink nog eens in het nieuws. De ondertussen gestopte coach kreeg een adviserende rol bij oude liefde De Graafschap. Toen de club in financiële problemen kwam, vroeg een groep aandeelhouders aan Hiddink te helpen een schuld van 1,3 miljoen euro weg te werken. Daar stond hij wel voor open. Zo is hij nu ook mede-eigenaar van het stadion.

De 77-jarige Hiddink had twee periodes Oranje onder zijn hoede en werd in 1998 vierde op het WK. Als clubtrainer boekte hij zijn grootse Nederlandse succes door met PSV in 1988 de Europa Cup I te winnen.

Modern voetbalsprookje

Het mooiste moderne voetbalsprookje beleefde hij met Zuid-Korea. Hiddink leidde het land in 2002 zowaar naar de halve finale van het WK, ongezien voor het kleine land en het leverde hem een eeuwige heldenstatus op.

Waanzinnige bedragen

Nederlandse media doken nu in de financiën van de oud-bondscoach en dat leverde verrassende resultaten op. Zo heeft de man een eigen vermogen van maar liefst €18,4 miljoen. In 2020 was dat nog €17,7 miljoen.

Hiddink woont al zowat heel zijn leven te Amsterdam, in een woning waar hij in 2003 een waanzinnige €1,44 miljoen voor neerlegde. Ondanks alle verdiende miljoenen staat Hiddink niet in de top-500 van rijkste Nederlanders. Onlangs kreeg hij ook nog een prachtige erkenning van de Nederlandse voetbalbond: