Neatherland News Today

Akamai gedistribueerde cloud platform biedt media meer mogelijkheden

Akamai gedistribueerde cloud platform biedt media meer mogelijkheden

“Streamingdiensten, omroepnetwerken en online videoplatforms vragen allemaal om meer controle over hun workflows. Ze willen niet vastzitten aan één leverancier. Ze willen niet worden belast voor het verplaatsen van content. En ze willen niet helpen bij het subsidiëren van concurrerende services. We geven ze een open platform om hun workflowcomponenten naar keuze te brengen en ze uit te voeren wanneer en waar ze dat nodig achten,” Jon Alexander, vice president, product management, Akamai.

In een in opdracht uitgevoerd onderzoek uit 2024 naar individuele bijdragers en leiders die verantwoordelijk zijn voor het bouwen/onderhouden van eindgebruikersapplicaties, uitgevoerd door Forrester Consulting namens Akamai, zei driekwart van de respondenten dat het belangrijk of cruciaal was om flexibiliteit te hebben om computerbronnen dichter bij de eindgebruiker te implementeren, terwijl centraal beheer en controle behouden bleven. Ondertussen bleek uit een onderzoek uit 2023 onder media- en entertainmentbedrijven dat 73% van de reagerende organisaties overwoog om af te stappen van grote, traditionele cloudproviders ten gunste van meer draagbare, cloud-native opstellingen vanwege kostendruk.

Door zijn gedistribueerde cloudplatform open te stellen voor applicaties en platforms in het hele mediaworkflowecosysteem, geeft Akamai klanten controle over elk aspect van hun workflow en toegang tot een levendig en groeiend netwerk van externe partners. Ondersteuning voor multicloudarchitecturen die vendor lock-in elimineren, zodat klanten de beste producten en services voor hun behoeften kunnen benutten en hun gebruik van cloudservices kunnen laten evolueren naarmate ze groeien. De schaal van Akamai’s enorm gedistribueerde en verbonden cloud geeft het de unieke mogelijkheid om egress-kosten te minimaliseren en royale toelagen te bieden, wat ongeëvenaarde prijs-prestatieverhouding biedt van core tot edge.

Workflow

Mediabedrijven kunnen kiezen uit meerdere software- en partneropties in elke stap van hun workflow om digitale content te transporteren, voorbereiden, verwerken, leveren, beveiligen en te gelde te maken. Akamai media services, vertrouwd door alle top 10 video streaming services, omvatten oplossingen voor bijdrage, transport, transcodering, verpakking, beheer van digitale rechten, advertentie-invoeging en contentbeveiliging.

Eerder dit jaar voegde Akamai media-geoptimaliseerde, NVIDIA-gebaseerde GPU’s toe aan zijn portfolio van cloudoplossingen. De nieuwe GPU’s en workflowfuncties breiden Akamai’s streven uit om media- en entertainmentbedrijven een meer kosteneffectieve en efficiënte manier te bieden om schaalbare, veerkrachtige architecturen te bouwen en workloads te implementeren die sneller, betrouwbaarder en draagbaarder zijn, terwijl ze profiteren van ‘s werelds meest gedistribueerde cloudplatform en geïntegreerde contentlevering en beveiligingsservices.