Neatherland News Today

Axl Van Himbeeck ruilt Beerschot (tijdelijk) in voor Nederlandse Helmond Sport

Axl Van Himbeeck ruilt Beerschot (tijdelijk) in voor Nederlandse Helmond Sport

Axl Van Himbeeck (rechts) naast kapitein Sanusi.© BELGA

Nieuwe uitdaging voor Axl Van Himbeeck. Beerschot verhuurt de 19-jarige middenvelder dit seizoen aan het Nederlandse Helmond Sport, mét aankoopoptie.

Van Himbeeck speelde al sinds zijn 14de voor Beerschot en maakte op zijn 17de de stap naar de A-kern. Een toptalent uit de eigen jeugd die op termijn kapitein Sanusi kon opvolgen, klonk het. Vooral in de play-offs twee jaar geleden maakte Van Himbeeck indruk, maar de grote doorbraak bleef uit. Hij bleef nadien steken in een invallersrol en dit seizoen verzamelde hij nog geen speelminuten. Die hoopt hij nu wel te krijgen in Nederland.

Helmond Sport, vorig seizoen elfde in de Keuken Kampioen Divisie, is bij ons vooral bekend door de samenwerking met KV Mechelen. Mede daardoor telt de selectie heel wat Belgen.

Nieuwe persverantwoordelijke

Nog dit: Bram Vaesen volgt de afscheidnemende Luther Rommens op als de nieuwe pers- en communicatieverantwoordelijke van Beerschot. De voorbije twee jaar was hij nog aan de slag bij Lommel SK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.