Neatherland News Today

Basketball AI-trainingstool helpt Nederlands 3×3-basketbalteam naar olympisch goud

Basketball AI-trainingstool helpt Nederlands 3×3-basketbalteam naar olympisch goud

Dankzij Samsung ShotControl betere prestaties tijdens slotminuten finale

 

Gisteravond hebben de Nederlandse 3×3-basketballers een historische gouden medaille gepakt op de Olympische Spelen. Op de Place de la Concorde in Parijs wonnen Jan Driessen, Dimeo van der Horst, Arvin Slagter en vlaggendrager Worthy de Jong de olympische finale in overtime van Frankrijk. Samsung feliciteert het team met de eerste olympische medaille in het 3×3-basketball. 

 

De afgelopen maanden trainde het team met behulp van Samsung ShotControl, om optimaal te presteren tijdens de laatste drie minuten van de wedstrijd, die essentieel zijn bij 3×3-basketball. “Dit is pas het begin. In de toekomst zal Samsung ShotControl ons nog meer mogelijkheden bieden om onze positie in het internationale 3×3 landschap te versterken”, zegt Nederlandse basketballer Worthy de Jong over het driejarig basketball-breed partnership waarin Samsung en de NBB het Nederlands basketball naar een hoger niveau tillen. 

 

Samsung is trots op de prestatie van het Nederlandse 3×3-basketbalteam. “Het is fantastisch om te zien hoe het team zich in de laatste seconde naast de Fransen vochten, om daarna de overwinning naar zich toe te trekken in overtime”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences van Samsung Nederland. “Dat is waar #DoWhatYouCant voor staat: grensverleggende innovatie en vooruitgang. Wij zijn heel trots dat wij met Samsung ShotControl hebben kunnen bijdragen aan deze Olympische droom. Een geweldige prestatie van bondscoach Aron Roye en zijn team.” 

 

Samsung ShotControl
Samsung ShotControl is een AI-trainingstool en meet de veldpositie, de ellebooghoek tijdens de worp, hit- of misschot, en zelfs de hartslag van de atleten om vermoeidheidsniveaus te monitoren. Alle gegevens zijn zichtbaar op de Samsung Galaxy Z Fold. Met deze uitgebreide dataset kunnen coaches en atleten hun sterke en zwakke punten identificeren, de inzichten gebruiken om gericht te trainen, en zo de prestaties van de atleten gericht verbeteren. Samsung ShotControl bevindt zich in een continu ontwikkelingsproces. Binnen de tool bevinden zich geavanceerde heatmaps waarmee de positie en precisie van schoten kunnen worden geanalyseerd. Zie hier de demovideo waarin Samsung ShotControl wordt uitgelegd.  

 

Van Rio tot Parijs: Vier keer olympisch goud door technologie
Samsung helpt atleten met haar technologie naar succes. Als trotse sponsor van windsurfer Dorian van Rijsselberghe tijdens de Olympische Zomerspelen van Rio 2016 en met de introductie van SmartSuit voor shorttrackster Suzanne Schulting op de Olympische Winterspelen PyeongChang 2018, heeft Nederland Olympisch goud behaald. Ook hielp Samsung FastFrame BMX’er Niek Kimmann bij de perfecte start tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokio 2021. Nu bewijst een nieuwe technologische innovatie zich in de sportwereld: ShotControl voor de Nederlandse 3×3-basketballers in Parijs.