Home » Bioscoophit Inside Out 2 breekt ook in Nederland records

Bioscoophit Inside Out 2 breekt ook in Nederland records

Bioscoophit Inside Out 2 breekt ook in Nederland records

Sinds paar dagen te zien

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:

RTL

De nieuwe Pixarfilm ‘Inside Out 2’ breekt niet alleen wereldwijd, maar ook in de Nederlandse bioscopen records. Het vervolg op de hit uit 2015 heet in de Nederlandse versie ‘Binnenstebuiten 2’ en draait sinds woensdag in de bioscopen.

Binnenstebuiten 2 haalde op de eerste dag 360.000 euro op, waarmee de beste opening van Dune II eerder dit jaar is verbroken. Bovendien is het de beste opening voor een Pixarfilm ooit in Nederland, meldt The Walt Disney Company. 

Dit record stond op naam van Finding Dory, het vervolg op Finding Nemo uit 2016. 

Het succes van Inside Out 2 is mede te danken aan het grote aantal zalen waar de film te zien is. De film draait in 162 bioscopen. Nog nooit eerder ging een film van Disney en Pixar uit in zoveel Nederlandse zalen. Wereldwijd heeft Inside Out 2, die in de VS en andere Europese landen een maand draait, ook records gebroken. Met bijna 1,4 miljard dollar opbrengst is het de succesvolste bioscooprelease van 2024. Het is opvallend dat het vervolg in de VS na al die weken nog steeds in de top 3 van best bezochte titels staat.

De film speelt zich af in het hoofd van het meisje Riley, waar de verschillende emoties proberen haar dagelijkse leven in goede banen te leiden. Als Riley op kamp gaat, komen er allerlei nieuwe emoties bij die voor complicaties zorgen. Ook de eerste film was direct een grote hit: