Neatherland News Today

Britse tech miljardair Mike Lynch vermist na schipbreuk

Britse tech miljardair Mike Lynch vermist na schipbreuk

Lynch, oprichter van het softwarebedrijf Autonomy dat in 2011 voor miljarden werd overgenomen door Hewlett-Packard, was aan boord met een groep vrienden en familieleden. Volgens lokale autoriteiten is zijn vrouw, Angela Bacares, gered, maar worden nog zes andere personen vermist. 

De Italiaanse kustwacht heeft direct na het incident een grootscheepse zoek- en reddingsoperatie opgestart. Duikteams zijn ingezet om de gezonken jacht te onderzoeken, maar de slechte weersomstandigheden bemoeilijken de werkzaamheden.

De kapitein van het schip dat de overlevenden redde, beschreef de situatie als zeer gevaarlijk. “Er was een sterke orkaanwind en we moesten alle macht gebruiken om het schip stabiel te houden,” vertelde hij aan lokale media.

Internationale bemanning 

Aan boord van de Bayesian bevonden zich naast Lynch en zijn vrouw voornamelijk Britse onderdanen. Ook waren er een Nieuw-Zeelander, een Sri Lankaanse, twee personen met een dubbele Frans-Britse nationaliteit en een Ier.

De Italiaanse autoriteiten werken samen met hun Britse collega’s om de zoektocht te coördineren en de families van de vermisten te informeren.

Mike Lynch is een van de meest invloedrijke figuren in de Britse techsector. Hij bouwde Autonomy op tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van enterprise software. De overname door Hewlett-Packard in 2011 was destijds een van de grootste technologieddeals ooit.

De zeiljacht was eerder eigendom van de Brabantse vastgoedmiljonair John Groenewoud, die deze boot later verkocht zo meldt Quote.

Foto: Dr Michael Lynch  – The Royal Society (This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license. Attribution: The Royal Society)