Home » Buitenlandse media over uitschakeling Nederland: ‘Waanzin in de 91ste minuut’

Buitenlandse media over uitschakeling Nederland: ‘Waanzin in de 91ste minuut’

UEFA 2024

Door RTL Nieuws ··Aangepast:

© EPA / Anna Szilagyi

RTL

Britse media zijn na de uitschakeling van Nederland in de halve finale van het EK lyrisch over de winst van Engeland. ‘We’ve done it’, kopte een Brits nieuwsblad, en ook: ‘semi-sational!’. Buurlanden België en Duitsland schrijven dat Oranje deze exit niet had verdiend. Reacties van de media op de winst van Engeland zijn uiteenlopend.

Het zijn vooral de slotminuten van de wedstrijd die voor de buitenlandse pers spraakmakend zijn. ‘Wat een finish’, kopt de populaire tabloid The Sun. Die schrijft online dat Nederland op de valreep is geveld door een verbluffend doelpunt.

De Engelse nieuwsbladen zijn door het dolle heen. ‘We’ve done it’, we hebben het voor elkaar gekregen, kopt The Daily Star. The Mirror noemt de uitslag ‘semi-sational’, een samenvoeging van de Engelstalige term voor halve finale en het woord sensationeel.

‘Oh, wat een nacht’, schreef de Daily Mail nadat Engeland in de laatste minuten op voorsprong kwam. ‘Wat een goal’, concludeert ook The Mirror. The Telegraph spreekt over een ‘uitzonderlijk doelpunt’.

De Duitse krant Bild somt de wedstrijd op als ‘waanzin in de 91ste minuut’ en schrijft dat Oranje deze exit na hun grote comeback niet heeft verdiend.

Op X ontstond tijdens de wedstrijd veel commotie nadat de Brit Kane een penalty kreeg en die in het zijnet knalde voor 1-1. De Britse ex-international Gary Neville zei hierover dat de beslissing van de VAR een ‘schande’ was. “Ik zou woedend zijn als ik er zo een tegen zou hebben gekregen, zeker in een wedstrijd als deze”, aldus Neville.

“Zelfs de Engelsen vonden het ‘schandalig'”, berichtte het Belgische Nieuwsblad over de penalty. Engeland ontsnapte met de penalty ‘opnieuw aan de dood’ volgens de Daily Telegraph en gaat door naar de EK-finale tegen Spanje.

Met de uitschakeling van Oranje grijpt Nederland weer naast de Europese landstitel. Zondag spelen Spanje en Engeland in Berlijn om de winst in de finale van het EK.