Neatherland News Today

De meest unieke zomerbaan van Nederland: Chief Gaming Officer

De meest unieke zomerbaan van Nederland: Chief Gaming Officer





Algemeen




53
keer gelezen

De hele zomer betaald krijgen om je favoriete games te spelen, voor één student wordt deze droom werkelijkheid. Wolf Lunenberg (21) uit Tilburg werd uit meer dan 6.000 sollicitaties gekozen tot Nederland’s eerste CGO (Chief Gaming Officer). En dat betekent niet alleen een zomer vol games, maar ook de kans om CEO’s van grote bedrijven uit te dagen en te inspireren.

Wolf vs. CEO’s: wie wordt Mario Kart kampioen?
In een tijd waarin bedrijven worstelen om jong talent aan te trekken, biedt JAM een speelse oplossing: bruggen bouwen tussen generaties door middel van gaming. “Zo’n driekwart van de Nederlandse studenten gamet regelmatig. Het wordt door werkgevers echter vaak nog over het hoofd gezien als middel om in contact te komen met deze doelgroep. Wij wilden laten zien hoeveel potentie gaming biedt” Aldus Joris Raaijmakers, algemeen directeur van JAM. Deze zomer waagden een aantal prominente CEO’s zich aan een potje Mario Kart tegen Wolf. Onder hen René van der Zel (XXLnutrition), Tim Coronel en Bjorn Quartel (Jumpsquare). Terwijl bananen en muntjes in het rond vlogen, voerden ze boeiende gesprekken over het leven als gamer en hoe grote bedrijven werken. Het was niet alleen een spannende strijd, maar ook een waardevolle uitwisseling over de nieuwe generatie op de werkvloer en de ‘war on talent’.

Vette zomerjob
Voor Wolf, een doorgewinterde gamer, was deze zomerbaan natuurlijk een droom die uitkwam. “Het is vet om betaald te krijgen voor iets wat ik graag doe. Dit extra zakcentje komt goed van pas voor mijn geplande vakantie, haha,” zegt Wolf met een glimlach. “Maar het allerleukste was om te zien hoe verschillend de generaties zijn en hoe goed we toch met elkaar kunnen opschieten.”

De campagne
JAM’s unieke zomerjob leverde veel meer reacties op dan vooraf gedacht. Met meer dan 6.000 aanmeldingen werd de interesse in de functie van Chief Gaming Officer duidelijk. Sommigen twijfelden aan de geloofwaardigheid: “Too good to be true,” klonk het. Maar Joris, algemeen directeur van JAM, legt uit: “Bij JAM zijn we continu bezig met wat er leeft bij onze doelgroep, en gamen speelt daarin een grote rol. Door dit soort acties kom je echt binnen bij de doelgroep en kunnen we ook weer van hen leren.”