Neatherland News Today

Deze 6 nieuwe Pixel-producten brengt Google in Nederland uit

Deze 6 nieuwe Pixel-producten brengt Google in Nederland uit

Google pakt groots uit door zes verschillende producten te lanceren in Nederland. Van smartphones en een smartwatch tot een vouwbaar toestel, oordopjes en een mediaspeler voor je televisie. In dit artikel zetten we de belangrijkste kenmerken en prijzen van die producten op een rijtje.

Pixel 9

Allereerst is er de Pixel 9, de logische opvolger van de Pixel 8 van vorig jaar. Met een adviesprijs vanaf 899 euro honderd euro duurder dan zijn voorganger, maar voorzien van een ontwerp dat luxer overkomt en volgens Google ook steviger is. Onder de motorkap schuilt een nieuwe Tensor G4-processor. Die is sneller en energiezuiniger dan voorgaande chips, stelt Google. Veel meer werkgeheugen (12 GB in plaats van 8 GB in de Pixel 8) moet de telefoon helpen bij het uitvoeren van AI-taken zoals het genereren van fraaie afbeeldingen en zoeken naar bepaalde woorden op je honderden schermafbeeldingen.

Andere verbeteringen in de Pixel 9 zijn een 6,3inch-scherm dat feller kan, een accu die snelle oplaadt en betere camera’s aan de voor- en achterkant. Je bent verzekerd van zeven jaar Android- en beveiligingsupdates. Het toestel komt op de markt in vier kleuren: zwart, groen, roze en wit crème.

De Google Pixel 9 is vanaf 22 augustus verkrijgbaar.

Pixel 9 Pro en 9 Pro XL

Spreekt het idee van de Pixel 9 je aan maar zoek je een beter toestel? Google biedt net als in voorgaande jaren weer een Pro-model aan. Al zijn dat er dit jaar twee, want volgens Google vroegen klanten ook om een kleiner Pro-model. Dat kleinere model heet de Pixel 9 Pro en is met 6,3 inch even groot als de Pixel 9. Een 6,8inch-versie heet de Pixel 9 Pro XL en heeft ook een grotere accu. Verder zijn de Pro’s identiek, wat betekent dat ze maar liefst 16 GB werkgeheugen en een Tensor G4-chip hebben. De hoofdcamera en groothoekcamera zijn ook identiek, maar er zit een aparte telelens bij om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. De selfiecamera is ook beter en heeft een hoge resolutie van 42 megapixel.

Google prijst de Pixel 9 Pro-serie ook aan om ingebouwde en deels exclusieve AI-functies en geeft de telefoons zeven jaar updates. Voor de Pixel 9 Pro betaal je een adviesprijs van 1099 euro en voor de Pixel 9 Pro XL dien je 1199 euro neer te tellen. De toestellen zijn in vier kleuren beschikbaar: zwart, roze, grijs en wit crème.

De Pixel 9 Pro XL is vanaf 22 augustus verkrijgbaar; de Pixel 9 Pro vanaf 9 september.

Pixel 9 Pro Fold

Het meest bijzondere nieuwe product is de Pixel 9 Pro Fold, Google’s tweede vouwbare smartphone. De eerste generatie werd anderhalf jaar geleden uitgebracht, maar slechts in een handjevol landen waar Nederland niet bij hoorde. Dit jaar is er beter nieuws: Google gaat de Pixel 9 Pro Fold in veel Europese landen verkopen, waaronder Nederland. Met zijn adviesprijs van 1899 euro is de Pixel 9 Pro Fold wat duurder dan de OnePlus Open, maar goedkoper dan de Samsung Galaxy Z Fold 6, twee vouwbare smartphones die op papier erg vergelijkbaar zijn.

Met zijn 6,3inch-scherm voorop is de Pixel 9 Pro Fold praktisch even groot als een normale smartphone, inclusief de Pixel 9 Pro. Vouw je de telefoon open als een boek dan kijk je tegen een 8inch-scherm aan – wat groter dan de 7,6 inch van de OnePlus Open en Galaxy Z Fold 6.

Google’s vouwbare toestel heeft premium specificaties die een mix zijn van de Pixel 9 Pro en Pixel 8 Pro van vorig jaar, aangevuld met zeven jaar softwareondersteuning.

De Pixel 9 Pro Fold is vanaf 4 september verkrijgbaar.

0

Powered by

Pixel Watch 3

Niet alleen de Pixel 9 Pro verschijnt in twee groottes. Ook Google’s nieuwste smartwatch, de Pixel Watch 3, komt in twee formaten op de markt. Het model met 41mm-kast is even groot als de Pixel Watch 2 en leent zich daarom vooral goed voor de smallere (vrouwen)pols. Nieuw is het 45mm-model, dat een 45 procent groter scherm biedt en daarom vooral bedoeld is voor de bredere pols. In de grotere versie zit ook een grotere accu, verder zijn de specificaties identiek.

De Pixel Watch 3 lijkt qua ontwerp sprekend op zijn voorganger en biedt verbeteringen als een scherm dat feller kan, een accu die sneller opgeladen is en completere Fitbit-software om je mentale en fysieke gezondheid te monitoren.

Voor de Pixel Watch 3 (41mm) betaal je 399 euro, waar de 45mm-versie start bij 449 euro. LTE-varianten van de horloges – die volledig kunnen functioneren zonder dat je je telefoon bij je hebt – zijn honderd euro duurder.

De Pixel Watch 3 is vanaf 10 september verkrijgbaar.

Google TV Streamer

Vorige week al gepresenteerd maar pas vanaf 24 september te koop: de 119 euro kostende Google TV Streamer. Deze mediaspeler is de opvolger van de Chromecast met Google TV, het kleine apparaatje dat je in de HDMI-poort van je televisie hing voor een smart-tv-ervaring. De TV Streamer biedt ook smart-tv-software, maar is een platter doosje dat je op je tv-meubel plaatst. De mediaspeler is sneller, heeft meer werk- en opslaggeheugen en kan eventuele domotica in je woning slimmer bedienen. De meegeleverde afstandsbediening is gegroeid. Ben je hem kwijt? Doordat hij een geluidssignaal kan geven, vind je hem snel weer terug.

De Google TV Streamer is vanaf 24 september verkrijgbaar.

Pixel Buds Pro 2

De minst spannende vernieuwing is de Pixel Buds Pro 2, een setje bluetooth-oordopjes dat qua ontwerp sterk lijkt op de originele Pixel Buds Pro. De nieuwe oordopjes bieden op papier gebruikelijke verbeteringen zoals voller geluid en een langere accuduur. De Pixel Buds Pro 2 hebben een adviesprijs van 249 euro.

De Pixel Buds Pro 2 zijn vanaf 26 september verkrijgbaar.

0

Powered by

logo