Neatherland News Today

Dutch Game Garden sluit deuren in 2025

Dutch Game Garden sluit deuren in 2025

Na 17 jaar sluit Dutch Game Garden hun deuren. In 2025 gaat het doek op voor één van de vooraanstaande invloeden in de Nederlandse games industrie. 

Dutch Game Garden begon in 2008 waar het zichzelf als een een waar fundament nestelde in de Nederlandse gaming industrie. Dutch Game Garden organiseerde incubatie sessies voor startende video game bedrijven, maar ook netwerk lunches zodat men elkaar kon leren kennen. Studenten, professionals uit het veld waren allemaal welkom.

Meer dan 130 bedrijven maakte gebruik van de incubatie sessies en meer dan 150 bedrijven hebben ooit een kantoor gehad binnen de verschillende Dutch Game Garden locaties. Denk hierbij aan bedrijven zoals Tover, Studio Deloryan en Abbey Games. Eén van de grootste evenementen uit de tuin van Dutch Game Garden was INDIGO een groot evenement waarbij de Nederlandse gaming industrie in grote getalen samen kwam om hun nieuwste creaties te laten zien, maar ook de mogelijkheid om te netwerken.

We zijn trots op wat we de afgelopen 17 jaar hebben bereikt en het effect dat onze inspanningen hebben gehad op de Nederlandse gamesindustrie.

Met trots

Peter Laanen, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Het is met een zwaar gemoed dat we deze beslissing hebben moeten nemen. We zijn trots op wat we de afgelopen 17 jaar hebben bereikt en het effect dat onze inspanningen hebben gehad op de Nederlandse gamesindustrie. Helaas zijn we nu genoodzaakt om onze deuren te sluiten, maar we kijken met voldoening terug op alles wat we samen hebben bereikt.” (vertaald)

De komende maanden zullen de regulieren evenementen zoals de Netwerk Lunch nog steeds doorgaan.

Hoe kijk jij naar de sluiting van Dutch Game Garden? Laat het ons weten in de comments!