De incubator en clusterorganisatie voor Nederlandse ontwikkelaars Dutch Game Garden heeft aangekondigd dat het per januari 2025 zijn deuren sluit. Wijzigingen in het subsidielandschap zorgen ervoor dat het onmogelijk is om een nieuwe begroting te realiseren.

Dutch Game Garden is sinds de oprichting in 2008 een belangrijk onderdeel geweest in de samenwerking binnen de gehele Nederlandse gameontwikkelsector. De incubator richtte zich zowel op Triple-A-Studios als studenten en start-ups. Het organiseerde verschillende evenementen zoals het jaarlijkse INDIGO. Hier werden nieuwe talenten voorgesteld aan gevestigde bedrijven binnen de Nederlandse game-industrie. Ook speelde Dutch Game Garden een belangrijke rol bij het in kaart brengen van de sector via de Games Monitor.

Door de jaren heen hebben ruim 150 ontwikkelaars, als Tover, Studio Deloryan en Abbey Games, een kantoor gehad in het cluster van Dutch Game Garden.

Hoewel het einde in zicht is, gaan de komende maanden diverse vaste activiteiten, waaronder de netwerklunches, door zoals gepland.

Peter Laanen, bestuursvoorzitter: “Met pijn in het hart hebben we dit besluit moeten nemen. We zijn trots op wat we de afgelopen 17 jaar hebben bereikt en het effect dat onze inspanningen hebben gehad op de Nederlandse gamesindustrie. Helaas zijn wij nu genoodzaakt onze deuren te sluiten, maar we kijken tevreden terug op alles wat we samen hebben bereikt.”