Neatherland News Today

Dutch Game Garden trekt de stekker eruit

Dutch Game Garden trekt de stekker eruit

Het is einde oefening voor de Dutch Game Garden (DGG) in Utrecht. Dat maakt het bedrijf bekend via haar eigen website. Deze broedplaats voor Nederlandse gamebedrijven sluit op 1 januari 2025 definitief. Een flinke klap voor de Nederlandse game-industrie, volgens velen.

DGG, ooit hét clubhuis voor gameontwikkelaars, was de plek waar nieuwe studio’s werden klaargestoomd voor succes. Vanwege veranderende subsidies trekt DGG de stekker eruit. De bedrijven die er nu zitten, mogen blijven, maar de gamegemeenschap verliest hiermee een waardevolle ontmoetingsplek. Terwijl landen zoals België en Duitsland wel financiële ondersteuning bieden, blijft Nederland achter. DGG kijkt met terug op de afgelopen 17 jaar dat de ontmoetingsplek heeft mogen bestaan. Voormalig ministerpresident, niemand minder dan Mark Rutte, was in 2014 te gast bij DDG. RTV Utrecht maakte hier destijds een item van; deze bekijk je hieronder:

Vanwege je cookie-instellingen verschijnt hier nu geen YouTube-video.

De Dutch Games Association zoekt naar manieren om de kennisdeling en netwerkactiviteiten van DGG voort te zetten.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.