Neatherland News Today

Dutch Sport Tech Fund en AH&BC Dames 1 gaan samen voor goud

Dutch Sport Tech Fund en AH&BC Dames 1 gaan samen voor goud

AMSTERDAM – Dutch Sport Tech Fund (DSTF) en AH&BC (Amsterdamsche Hockey & Bandy Club) gaan een partnership aan. Deze samenwerking richt zich op de ondersteuning van het eerste damesteam, dat in het verleden al 21 keer landskampioen en 16 keer Europees kampioen is geworden. Een ander gezamenlijk doel is de verdere professionalisering van vrouwenhockey als topsport in Nederland. De samenwerking geldt voor een periode van twee jaar, met de optie om deze met nog eens twee jaar te verlengen.

Hockey groeit in Nederland

De afgelopen jaren is er een enorme groei zichtbaar in de aandacht voor hockey, versterkt door de Nederlandse mannen- als vrouwenteams die recent Olympisch goud wonnen. Door actief bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van het topsportklimaat bij het eerste damesteam van AH&BC, ondersteunt DSTF ook de ambitie van de dames om opnieuw goud te behalen op de Olympische Spelen in Los Angeles.

Mark Snijders, Chief Business Development Officer bij DSTF, is enthousiast over de samenwerking. “We willen samen met AH&BC bouwen aan een toekomst waarin we voor het hoogst haalbare gaan. Waarbij we de prestaties op clubniveau optimaal ondersteunen, maar ook de doelstelling van het nationale vrouwenteam voor een nieuwe gouden medaille een boost willen geven met het doorstromen van talent van Dames 1 naar Oranje. Deze ambitie sluit perfect aan bij het team van DSTF dat elke dag weer voor goud gaat. Daarnaast zetten we in op een versnelde groei in de merkwaarde van DSTF. “We hebben in 3 jaar tijd een mooie track record opgebouwd met bijna 20 deelnemingen in ons portfolio. Daar zitten een aantal hele mooie bedrijven bij die doen wat wij verwachten. Heel hard groeien.”

Versterking van elkaars merkwaarde en prestaties

De samenwerking tussen DSTF en AH&BC biedt een unieke kans om de merkwaarde van beide organisaties te versterken. De associatie van DSTF met het damesteam van AH&BC vergroot de zichtbaarheid en exposure via influencer marketing, social media en de regelmatige uitzendingen van hockeywedstrijden op diverse kanalen. Binnen de samenwerking wordt ook gekeken naar activaties, zoals het uitnodigen van klanten bij wedstrijden, clinics voor kinderen en andere vormen van engagement. Verder onderzoekt DSTF of technologieën waarin het bedrijf investeert geschikt zijn om AH&BC te ondersteunen in het verbeteren van de sportieve prestaties.

“AH&BC is ongelooflijk trots met Dutch Sport Tech Fund als nieuwe hoofdsponsor voor de komende paar jaar” zegt Harm Voogt, Sponsoring AH&BC. “Wat ons als hockeyvereniging zo aanspreekt is dat DSTF een positieve bijdrage wil leveren aan sport en vitaliteit. Zeker na het succes in Parijs is de timing perfect om je als bedrijf aan een topclub als Amsterdam en in het bijzonder aan Dames 1 te verbinden, waar vijf speelsters in zitten die onderdeel waren van het gouden Oranje. Het is ons uiteraard bekend dat Teun de Nooijer, coach van Amsterdam Dames 1, ook betrokken is bij Dutch Sport Tech Fund als CCO. Teun zag de potentie van dit partnership en heeft ons geïntroduceerd. Goed om te benoemen is dat de afspraken die we gemaakt hebben volledig losstaan van de rol die hij heeft als hoofdcoach van Dames 1. Het feit dat Dutch Sport Tech Fund onze nieuwe hoofdsponsor is en zichtbaar is bij Dames 1, geeft absoluut extra energie, maar zakelijk gezien zijn het gescheiden paden.”

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Info@dutchsporttechfund.nl

Over AH&BC

De Amsterdamsche Hockey & Bandy Club (AHBC) is een van de oudste en grootste hockeyverenigingen in Nederland, opgericht in 1892. Het biedt zowel recreatief als competitief hockey voor verschillende leeftijden en niveaus, van jeugdteams tot seniorenteams. AHBC heeft een rijke geschiedenis en speelt een belangrijke rol in de Nederlandse hockeygemeenschap, met focus op sportiviteit, ontwikkeling van talent en het bevorderen van hockey op nationaal en internationaal niveau. De club staat bekend om haar prestaties en betrokkenheid bij de Nederlandse hockeycultuur.

Meer info op https://www.ahbc.nl/

Over DSTF

Het Dutch Sport Tech Fund (DSTF) is een investeringsfonds dat in 2020 is opgericht en zich exclusief richt op sporttechnologie. Het fonds ondersteunt start-ups en scale-ups die zich bezighouden met innovatie op het gebied van sportprestaties, data-analyse, fan-engagement en e-sports. DSTF biedt niet alleen financiële steun, maar ook strategisch advies en toegang tot een waardevol netwerk binnen de sport- en technologiesector.

Meer info op https://dutchsporttechfund.com/