Neatherland News Today

Google maakt Wallet-webapp in Nederland beschikbaar

Google maakt Wallet-webapp in Nederland beschikbaar

volledig overzicht van je transacties.

Dit argument horen we natuurlijk onder ieder artikel met dit onderwerp, maar waar ik me aan stoor is de stelligheid waarmee zulke onzin wordt verkondigd. Alsof Google ineens toegang tot je bankrekening zou hebben, of kan zien wat je gekocht hebt.

De enige data die Google krijgt zijn de strikt noodzakelijke gegevens van de transacties die je via hun platform uitvoert. Als jij de mediamarkt uitloopt weet Google echt niet of je een massage apparaat, een scheerapparaat of tien rolletjes drop gekocht hebt.

Als jouw huur etc dmv een automatische incasso wordt afgeschreven, weet Google daar helemaal niets van af.Hetzelfde als je een keer niet te lui bent om je pas uit je portemonnee te halen.

Dat je Google toestemming hebt gegeven om je via bluetooth/wifi/gps te tracken in een van hun vele andere diensten, en dat ze die gegevens kunnen combineren (voor zover dat mag) is een heel ander verhaal.

Bovendien, het enige wat Google met je gegevens kan is de ‘betere’ advertenties laten zien… Fijn voor ze, gebruik een adblocker en ze hebben helemaal niets aan je data, hoeveel het ook is.

Sorry voor de toon, maar ik verwacht hier op Tweakers meer van de mensen.

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 11 juli 2024 10:45]