Home » Groot onderhoud A10 Noord van 20 juli tot 9 september 2024

Groot onderhoud A10 Noord van 20 juli tot 9 september 2024

Groot onderhoud A10 Noord van 20 juli tot 9 september 2024

Vanaf 20 juli tot 9 september voert men groot onderhoud uit aan de A10 Noord. De wegwerkzaamheden zijn tussen Amsterdam Watergraafsmeer en Durgerdam. BAM voorziet in opdracht van Rijkswaterstaat het wegdek van nieuw asfalt. Het onderhoud is in twee fases opgesplitst.

“Daarna volgt van 16 augustus tot 9 september onderhoud aan het A10 gedeelte richting Amsterdam-Oost”

De werkzaamheden zijn in de zomervakantie. Dit om hinder voor het verkeer op de A10 en omgeving zoveel mogelijk te beperken. De A10 is een van de drukste snelwegen van Nederland. Het stuk tussen de afrit S101 en de Coentunnel staat al jaren in de file top-10.

Check actuele status A10

Om onnodige stress en/of vertraging te voorkomen is het verstandig om eerder te vertrekken. Voor vertrek is de actuele status van de werkzaamheden aan de A10 hier te checken.

Van 20 juli tot en met 15 augustus wordt gewerkt aan het deel van de A10 richting Amsterdam-Noord (de buitenring). Die is dan afgesloten.

Daarna volgt van 16 augustus tot 9 september het A10 gedeelte richting Amsterdam-Oost (de binnenring) die dan ook afgesloten is.

Zeeburgerbrug

Voordat de A10 nieuw krijgt, worden eerst de voegovergangen bij de Zeeburgerbrug vernieuwd. Door temperatuurverschillen en het weer krimpt of zet de betonnen brugconstructie uit. Stalen voegovergangen vangen deze werking op. De oude voegovergangen worden vervangen. De nieuwe, zogenaamde vingervoeg-overgangen, hebben een langere levensduur. De werkzaamheden voor de nieuwe voegovergangen worden door Technobeton voor BAM uitgevoerd.

Koploperaanpak

Bij het onderhoud hergebruikt men 30 tot 60 procent van het oude asfalt van de A10. Met de Koploperaanpak duurzame wegverharding stimuleert Rijkswaterstaat bedrijven om het onderhoud zo duurzaam mogelijk te doen. Die aanpak wordt getoetst aan de eisen van de Milieu Kosten Indicator (MKI). Het project Groot Onderhoud A1 en A10, waarmee men komend weekend start, maakt deel uit van deze Koploperaanpak.

Bron: BAM en Rijkswaterstaat.