Home » Grote, wereldwijde storing bij Microsoft legt bedrijven plat

Grote, wereldwijde storing bij Microsoft legt bedrijven plat

Grote, wereldwijde storing bij Microsoft legt bedrijven plat

Een wereldwijde storing bij Microsoft legt bedrijven in onder meer Nederland helemaal plat. Het lijkt te maken te hebben met problemen bij het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. Vrijdagochtend kampen bedrijven, die gebruik maken van Microsoft, met problemen als een blauw computerscherm en computers die automatisch opnieuw opstarten. Ook luchthaven Schiphol kampt met problemen.

In gesprek met Hart van Nederland vertelt tech-expert Bert Hubert dat er sprake is van “een treinongeluk dat nog gaande is”. “Het is een ontvouwde ramp”, aldus Hubert. Volgens de tech-expert wordt door de overheid opgeroepen om computers niet aan te zetten, omdat de storing zich “razendsnel ontwikkelt”.

De NS laat aan Hart van Nederland weten nog geen last te hebben van de storing. Luchthaven Schiphol kampt voor zover bekend wel met problemen door de storing, echter is nog niet bekend in welke mate deze problemen zijn.

Operaties uitgesteld

Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal Groningen laat op hun website weten ook te kampen met de storing. Daardoor zijn zij genoodzaakt sommige operaties uit te stellen. Door de storing kunnen zij geen patiënten ontvangen op de poli. Ook de spoedeisende hulp in Emmen en de basisspoedposten in Hoogeveen en Stadskanaal zijn gesloten. Patiënten worden naar andere ziekenhuis in de omgeving gebracht.

Later meer.