Neatherland News Today

Haute couture van koffers: NORTVI en Tess van Zalinge zijn hét duo van Amsterdam Fashion Week

Haute couture van koffers: NORTVI en Tess van Zalinge zijn hét duo van Amsterdam Fashion Week

Denk je aan koffers en allerhande reisbagage, is ‘haute couture’ misschien wel het laatste dat in je opkomt. Maar, NORTVI, bekend om de premium, luxe en duurzame reisbagage, en modeontwerper Tess van Zalinge wisten de koppeling te maken. Een exclusieve kledingcollectie, gemaakt van gerecyclede NORTVI-items.

NORTVI x Tess van Zalinge

Een samenwerking tussen NORTVI en Tess van Zalinge; dat kan eigenlijk alleen maar goed gaan. NORTVI is gericht op design, innovatie en duurzaamheid, en als iemand daarmee uit de voeten kan, is Van Zalinge het wel. Deze samenwerking laat dan ook als geen ander zien hoe gerecylede items getransformeerd kunnen worden tot haute couture.

NORTVI x Tess van Zalinge

‘Met deze samenwerking maken we een krachtig statement in de modeindustrie: duurzaamheid kan hand in hand gaan met luxe en innovatie,’ aldus NORTVI en Tess van Zalinge in een persbericht. ‘Door materialen te hergebruiken laat NORTVI zien dat modecreatie niet altijd ten koste hoeft te gaan van onze planeet. De exclusieve ontwerpen van Tess van Zalinge brengen de gerecyclede NORTVI-items in verschillende couture items op een inspirerende manier tot leven.’

tess van zalinge nortvi

NORTVI x Tess van Zalinge

Amsterdam en Kopenhagen

Vorige maand heeft NORTVI het eerste deel van deze collectie tentoongesteld op de Copenhagen Fashion Week. En daarop kwam vandaag, tijdens Amsterdam Fashion Week in Studio3000, het langverwachte vervolg. Met bekende gezichten op de runway trouwens; zo maakte gravin Eloise haar catwalk-debuut. Het applaus na de show bevestigde maar weer eens: de samenwerking tussen NORTVI en Tess van Zalinge was een groot succes.

tess van zalinge

NORTVI x Tess van Zalinge