Neatherland News Today

Hordenloper Nick Smidt evenaart Nederlands record bij winst in Zweden

Hordenloper Nick Smidt evenaart Nederlands record bij winst in Zweden

ATLETIEK – Nick Smidt heeft zijn persoonlijke recordtijd op de 400 meter horden geëvenaard bij de Folksam Grand Prix in Zweden. De Assenaar finishte in 48.36 en won daarmee zijn race met een nipt verschil. De Zweed Carl Bengström werd in zijn ‘thuiswedstrijd’ tweede in een eindtijd van 48.42.

De 27-jarige Smidt verbeterde vorig jaar na 44 jaar het Nederlandse record op de 400 meter horden. In het Zwitserse La Chaux-de-Fonds liep hij de tijd van Harry Schulting, die in 1979 in Mexico-Stad 48,44 klokte, van de tabellen. Smidt was acht honderdsten sneller.

“Het voelt heel goed, want deze race was niet op hoogte”, vertelt een tevreden Smidt. “Daat kun je harder rennen, omdat je minder luchtweerstand hebt. Dus deze tijd op zeeniveau is relatief gezien beter.”

In het Zweedse Boras evenaarde Smidt zijn eigen Nederlands record en was daarmee enigszins verrassend sneller dan Bengström. De 24-jarige Zweed won dit jaar nog brons op het EK atletiek in Rome.

Bij de Olympische Spelen zou deze tijd van Smidt net niet goed genoeg zijn voor de finale. “Ik zit heel dicht bij de beste acht van de wereld. Ik hoop dat ik nog een paar snelle races neer kan zetten dit jaar om mijn persoonlijk record nog verder aan te scherpen.”