Home » Job van Hooijdonk, mede-oprichter van Amsterdam’s Regreener treedt terug als directeur: Meer weten – Silicon Canals

Job van Hooijdonk, mede-oprichter van Amsterdam’s Regreener treedt terug als directeur: Meer weten – Silicon Canals

Job van Hooijdonk, mede-oprichter van Amsterdam’s Regreener treedt terug als directeur: Meer weten – Silicon Canals

Job van Hooijdonk, mede-oprichter van Regreener, maakte woensdag bekend dat hij zijn functie als directeur bij het bedrijf neerlegt.

“Na 3.5 jaar met hart en ziel in het bedrijf gezet te hebben, merkte ik dat mijn werkplezier en motivatie snel afnamen”, zegt Hooijdonk in een LinkedIn-post.

Van Hooijdonk zegt zich het meest geschikt te voelen voor de initiaal startup fase en erkende zijn onvermogen om zich dagelijks voor de volle 100 procent in te spannen, wat volgens hem essentieel is om een ​​jong bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

“Het voelde niet eerlijk om op mijn plek te blijven tegenover mijn zakenpartner, de werknemers, investeerders, merkambassadeurs, klanten en andere betrokkenen. Daarom heb ik de stap gewaagd en afscheid genomen. Ik blijf op de achtergrond betrokken bij het bedrijf, maar niet meer in een uitvoerende rol”, vult hij aan.

Hij blijft wel betrokken bij het bedrijf, maar zal geen leidinggevende functie meer vervullen.

Van Hooijdonk zei ook dat hij, ondanks aanbiedingen om als mede-oprichter van andere ondernemingen aan de slag te gaan, ervoor heeft gekozen geen nieuwe carrière na te streven. startup gelegenheid op dit moment. In plaats daarvan zal hij zich bezighouden met advisering startupVia zijn eigen bedrijf, YJ Green Ventures.

– A message from our partner –

Naast zijn betrokkenheid bij startups heeft van Hooijdonk onthuld dat hij de rol van Consultant op zich heeft genomen bij Voxius, een bedrijf gespecialiseerd in executive search, interim-oplossingen en strategie- en operations-advies voor Legal en Compliance.

Regreener: herstellen ecosystems

Opgericht door Job van Hooijdonk en Bernard de Wit, Vergroener heeft tot doel te herstellen ecosystems op een impactvolle en transparante manier door bomen te planten en namens zijn gebruikers gecertificeerde CO2-compensatieprojecten te ondersteunen. 

Momenteel plant het bedrijf bomen met zijn partners Eden Reforestation Projects en WeForest in Kenia, Mozambique en Zambia.

Door abonnementen en eenmalige bijdragen aan particulieren en bedrijven aan te bieden, heeft Regreener een compleet platform gecreëerd om bomen te planten en CO2-reducerende initiatieven te financieren.