Neatherland News Today

JP Xtreme Xperience op koers voor Nederlands kampioenschap

Sport

Hengelo

HENGELO – Het motorcrossteam JP Xtreme Xperience uit Hengelo doet goede zaken in het Nederlands Kampioenschap Motorcross. Op zondag 8 september was het team te gast in Meijel. Protegé Timo Heuver won beide wedstrijden in de 85cc met overmacht en Sander Agard-Michelsen deed hetzelfde kunstje in 250cc klasse. Beide mannen staan aan de leiding in hun categorie en maken zich op voor een spannend slot van het ONK-seizoen. Ze gaan allebei hun best doen op de titel veilig te stellen in Halle, een thuiswedstrijd voor het team.

Door Damon Teerink

JP Xtreme Xperience trof in de provincie Limburg een ouderwetse crossbaan, waar de snelheid hoog ligt en de bomen en hekken dicht langs het circuit staan. Tijdens de trainingen moesten alle rijders hun draai vinden maar ze kwamen al gauw op de juiste snelheid. Het Hengelose crossteam kwam in actie met Timo Heuver in de 85cc categorie en een drietal rijders in de 250cc klasse: de Noorse toprijder Sander Agard-Michelsen, Ruben Koskamp en Thijs Schroder.

Sterke prestaties
Timo zette een sterke prestatie neer tijdens de eerste wedstrijd door direct de leiding te nemen en deze niet meer uit handen te geven. Ook in de tweede manche herhaalde hij deze prestatie en reed hij onbedreigd naar de tweede overtuigende overwinning. Door het uitvallen van enkele concurrenten heeft hij zijn voorsprong in het kampioenschap verder vergroot en zijn de vooruitzichten goed.
Sander begon de eerste manche vanaf de tweede positie, maar wist al snel de koppositie te veroveren, die hij vervolgens overtuigend behield tot de finish. In de tweede manche ging hij als eerste van start, vergrootte zijn voorsprong en behaalde een overwinning met ruime marge. Sander verstevigde hiermee zijn leidende positie in het kampioenschap.

Pech
Ruben had een solide eerste manche en eindigde als 16de. In de tweede manche kampte hij met pech na een val, maar wist alsnog de race af te sluiten op de 26ste plek. Dit resulteerde in een 19de positie in het dagklassement. Thijs kende een moeizame eerste manche, maar wist ronde na ronde terrein te winnen en eindigde uiteindelijk op de 28ste plek. In de tweede manche had hij wat meer moeite met de baan, maar finishte alsnog op een 27ste plaats.

De volgende en tevens voorlaatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap is de thuiswedstrijd op het circuit ‘De Kappenbulten’ bij de Halmac Halle op 29 september aanstaande. Sander en Timo liggen uitstekend op koers in het kampioenschap en alles wijst erop dat het een prachtige en spannende dag kan worden in Halle.