Neatherland News Today

Kanopoloërs uit Hoofddorp Nederlands kampioen

Kanopoloërs uit Hoofddorp Nederlands kampioen


9 september 2024 om 07:55




Sport


HOOFDDORP Kanovereniging Waterwolf heeft afgelopen weekend met acht vaarders de Nederlandse kampioenstitel in de derde klasse binnengehaald. De jongens tussen de 16 en 20 jaar oud, waarvan de meesten vorig jaar nog in de jeugdklasse actief waren, streden in de seniorenklasse een spannende nek-aan-nekrace tegen De Windhappers uit Den Haag. Uiteindelijk gingen de Hoofddorpse kanopoloërs, ondanks een gebrek aan trainingsfaciliteiten afgelopen jaar, er met de winst vandoor.

Zowel Waterwolf als De Windhappers verloren tijdens het kampioenschap op 7 en 8 september in Den Haag alleen van elkaar. Het leek er even op dat het doelsaldo de doorslag zou geven, maar doordat De Windhappers hun laatste wedstrijd gelijkspeelden, werd Waterwolf met een voorsprong van twee punten Nederlands kampioen.

NIET MAKKELIJK GEHAD

Volgens de voorzitter van de vereniging heeft de Waterwolf het door gebrek aan een eigen trainingsveld en locatie het laatste jaar niet makkelijk gehad. Op dit moment is de vereniging, met enkele containers als opslagpunt, gevestigd naast de dierenopvang aan de Hoofdweg in Hoofddorp. “We moeten letterlijk de hele vereniging weer opbouwen. Ondanks dat we geen faciliteiten hebben, hebben deze spelers twee keer per week hard getraind in de sloot bij onze club. Het is fantastisch toch dat ze zo gemotiveerd zijn en dan dit resultaat behalen”, vertelt de voorzitter van KV Waterwolf trots. 

KANOPOLO

Kanopolo wordt gespeeld met vijf tegen vijf vaarders in open water, waarbij er in twee keer tien minuten gescoord moet worden in het doel van de tegenstander. De sport wordt volgens de voorzitter vaak vergeleken met rugby, omdat de vaarders soms tegen of over elkaar heen varen in het water. Ook is er een kanorol nodig om weer boven water te komen.