Home » Kunnen we in augustus op het strand liggen? Dit zeggen de weersvoorspellingen

Kunnen we in augustus op het strand liggen? Dit zeggen de weersvoorspellingen

Kunnen we in augustus op het strand liggen? Dit zeggen de weersvoorspellingen

Worden we blij van de weersverwachting van augustus 2024? Gaat dan eindelijk de zon wat vaker, feller en vooral langer schijnen? Nou, daar ga je snel achterkomen, want JAN’s weervrouwen zijn aan de slag gegaan.

Spoiler voor alle thuisblijvers: het weer in augustus schijnt in ieder geval een stuk stabieler te worden dan begin juli.

Wat is de weersverwachting van augustus 2024?

Met de ontelbaar veel regenachtige dagen van afgelopen maanden blijft het zomergevoel dit jaar nog even uit. Het voorjaar werd zelfs een ‘historisch natte lente’ genoemd – en het grillige weer bleef ook in juni én begin juli regelmatig van de partij. Wat zeg ik? Code oranje, en dan hebben we het niet over het EK, keek zelfs om de hoek.

Maar het is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel, want mid-juli lijkt het tij ietsje te keren. We hebben op dit moment te maken met een fijne, zomerse week met temperaturen boven de 25 graden. Meteorologen van Weeronline wijzen ons er bovendien op dat de rest van juli ook vrij droog blijft.

Welkome tips: dit zijn de 10 beste strandtenten van Nederland voor heerlijk lange zomerdagen.

Het weer in augustus in Nederland

Nu is natuurlijk de grote vraag: is de tweede helft van de zomervakantie óók eentje om naar huis te schrijven? Is de weersverwachting van augustus 2024 zonnig? Ja! Zoals het er nu naar uitziet laten de weermodellen in ieder geval zien dat er erg weinig regen valt begin augustus – zelfs minder dan ‘normaal’ – en dus kunnen we droge dagen verwachten.

Buiten dit goede nieuws lijken de temperaturen ook zomers te blijven. Pak je zonnebrandcrème er maar bij, want het kwik komt gemiddeld rond de 25 graden te liggen. En als de windgoden ons goed gezind zijn – lees: de wind komt uit het zuiden of zuidoosten – dan kan het bovendien op momenten tropisch warm worden.