Neatherland News Today

Mall of the Netherlands trok 14,5 miljoen bezoekers – RetailTrends

Mall of the Netherlands trok 14,5 miljoen bezoekers – RetailTrends

Mall of the Netherlands in Leidschendam trok in 2022 14,5 miljoen bezoekers. Dat zegt operationeel topman voor Noord-Europa Jurn Hoeksema van eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield in een gesprek met RetailTrends.

Het grootste winkelcentrum van Nederland opende twee jaar geleden zijn deuren.“We kijken ongelooflijk trots en tevreden terug. We denken dat de relevantie van dit product voor Nederland inmiddels wel echt is aangetoond”, zegt Hoeksema. Terugkijkend vanaf februari waren er de afgelopen twaalf maanden volgens hem zelfs 15,5 miljoen bezoekers, onder wie ook veel mensen die alleen voor de dagelijkse boodschappen komen. 

Parkeren bij Mall of the Netherlands is gratis, maar in de toekomst zou dat kunnen veranderen. “We hebben best uitdagingen om het verkeer op drukke dagen in goede banen te leiden.” Het zou bijvoorbeeld een idee kunnen zijn om in het weekend tussen 14.00 en 17.00 uur wel parkeergeld in te voeren, oppert Hoeksema. Met de gemeente is afgesproken dat in de eerste twee jaar het parkeren gratis zou zijn, vanaf deze week zou er geld kunnen worden gevraagd.

Maar daar is voorlopig geen sprake van, bezweert Hoeksema. “Alles wat wij doen, heeft impact op de buurt. We moeten geen situatie creëren waarbij we elders een parkeerprobleem veroorzaken. We zullen alle opties zorgvuldig afwegen, in overleg met de gemeente.” Dit jaar blijft het parkeren gratis, verwacht hij.

Lees hier het interview met Jurn Hoeksema over Mall of the Netherlands.