Neatherland News Today

Moderedacteuren tippen déze outfit als de trend van Amsterdam Fashion Week

Moderedacteuren tippen déze outfit als de trend van Amsterdam Fashion Week

Tijdens de Fashion Weeks onthulden streetstylebeelden en catwalks welke trends in volle gang zijn, en welke nog zullen volgen. Ook Amsterdam werd wat dat betreft in de gaten gehouden. Hoe de Nederlandse hoofdstad nu de modeboeken in gaat? Als de stad waar het denim pak hoogtij viert.

Liefde voor het denim pak

Het is alweer even geleden dat we Anne Hathaway met een denim pak spotten. En toen we laatst zo’n denim pak zagen bij COS, moesten we meteen weer aan haar look denken. Wat een knaller, zo’n denim pak. Dat uitgerekend dát de kroon spande tijdens Amsterdam Fashion Week, is alleen maar iets om trots op te zijn.

Het past ergens wel bij Nederland, dat toch vaak gekoppeld wordt aan een zogenoemde ‘Hollandse nuchterheid.’ Geen poespas, geen drama: gewoon een wijde denim broek die altijd wel van pas komt – en een denim blazer voor erbovenop. Beide items zijn makkelijk te combineren met de rest van je garderobe, beide items kunnen tegen een stootje. Praktisch nut, efficiëntie; Nederland houdt ervan.

De trend tijdens Amsterdam Fashion Week

Grote online modetitels pakten de ‘denim-pakken-trend’ uit Amsterdam Fashion Week op. Platform Who What Wear bijvoorbeeld; voor velen de modebijbel van het web. De redacteuren van dit platform zagen het denim pak onder andere voorbijkomen bij Stephanie Broek en Linda Tol. Kijk even mee:

Het denim pak is overigens niet de enige trend van spijkerstof; dit zijn de denimtrends van 2024. En als we het dan toch nog even over Amsterdam Fashion Week hebben; Tess van Zalinge en NORTVI waren het duo van de week.