Neatherland News Today

Nederland strijdt voor allereerste FIFAe World Cup met Football Manager

Nederland strijdt voor allereerste FIFAe World Cup met Football Manager

Manager Rowan van Leeuwen (links) en zijn assistent Renzo Oemrawsingh strijden in Liverpool om de eerste FIFAe wereldtitel met Football Manager. – Foto: KNVB Media

Dit weekend staat in het teken van een uniek evenement voor zowel voetbalfans als gamers. De FIFAe World Cup met Football Manager brengt de beste virtuele voetbalmanagers van over de hele wereld samen in een spannende competitie. Zij strijden van 28 augustus tot 1 september om de wereldcup en een prijzenpot van 100.000 dollar tijdens het FIFAe Next Gen 2024-evenement in Liverpool. Rowan van Leeuwen en Renzo Oemrawsingh houden de Nederlandse eer hoog.

Wat is Football Manager?

Een korte introductie is wel op zijn plaats. Football Manager is een populaire simulatiegame waarin spelers de rol van voetbalcoach op zich nemen. In plaats van zelf te spelen, zoals in FIFA, kruip je in de huid van Pep of Arne Slot. Je kiest de tactiek, bepaalt de opstelling, doet transfers, en zorgt ervoor dat je team klaar is voor elke wedstrijd. Het spel gaat verder dan alleen de wedstrijden; je moet ook omgaan met blessures, de teamgeest op peil houden, en slimme beslissingen nemen in de transfermarkt. Zowel je kennis van voetbal als je strategisch inzicht wordt getest.

— E_Oranje is ingedeeld in de groep B met Zuid-Afrika, Spanje, Korea en Portugal. 

Wie zijn Rowan en Renzo?

Rowan van Leeuwen en Renzo Oemrawsingh zijn ervaren Football Manager-spelers die zich hebben bewezen tijdens de kwalificatierondes. Ze beheersen het spel tot in de puntjes en hebben een schat aan voetbalkennis, wat hen tot geduchte deelnemers maakt. Rowan is de manager. Hij kwam via een online qualifier van FIFAe als beste bovendrijven. Renzo is een bekend gezicht in de wereld van E_Oranje. Hij is namelijk ook coach van het EA FC team. In Liverpool is hij assistent van Rowan. Samen zullen ze de Nederlandse eer verdedigen tegen de beste teams ter wereld, met als doel om de allereerste FIFAe World Cup met Football Manager te winnen.

Wat maakt de FIFAe World Cup met Football Manager uniek?

Het is de eerste keer dat een dergelijk toernooi op wereldschaal wordt georganiseerd. Het brengt de competitieve wereld van gaming en voetbal samen, en biedt spelers de kans om hun vaardigheden te tonen in een internationale arena. Alle ogen zijn dit weekend gericht op Liverpool, waar deze getalenteerde managers proberen geschiedenis te schrijven.

Niemand minder dan de legendarische voetbalcoach Arsène Wenger, tegenwoordig FIFA’s Chief of Global Football Development, is aangesteld als ambassadeur van het esports-evenement. Wenger kijkt ernaar uit om een nieuwe reis in de voetbalwereld te maken: “Deze competitie vereist een diep begrip van voetbalstrategie en -tactiek. Succes hangt niet alleen af van het beheersen van de spelmechanismen, maar ook van uitgebreide voetbalkennis, wat het tot een fascinerende mix maakt.”

— De loting is nog ‘old school’.

Hoe verloopt het toernooi?

Nederland is ingedeeld in een poule met vier andere landen; Korea, Spanje, Zuid Afrika en Portugal. Iedere manager speelt in de groepsfase drie seizoenen met Brighton. Je kunt op allerlei manieren punten verdienen, bijvoorbeeld via de eindklassering per seizoen, de Europese resultaten en extra challenges; zoals win twee keer in het seizoen van je rivaal (in ons geval Crystal Palace).

Zondag 1 september is de grote finaledag. De nummers 1 van de vier poules plaatsen zich voor de halve finales. Zij gaan uitmaken wie zich uiteindelijk de eerste FIFAe wereldkampioen met Football Manager mag noemen.

— Oranje moet zich via drie seizoenen Brighton & Hove Albion plaatsen voor de finaledag op zondag.

Waar kan je het volgen?

Voetbal is niets zonder supporters. Ook online. Via  E_Oranje – Twitch kun je de verrichtingen van Rowan en Renzo volgen en hen steunen

Verder heeft de FIFA een algemene stream waar de highlights van het evenement worden getoond.

Meer info

FIFAe en Sports Interactive, de ontwikkelaar van Football Manager werken samen om het allereerste FIFAe Wereldkampioenschap met Football Manager te organiseren. Het belooft een mijlpaal te worden in de geschiedenis van zowel esports als voetbal. Blijf op de hoogte voor meer informatie en updates op de FIFAe-kanalen.





FIFAe-kanalen




FIFAe-kanalen
Blijf op de hoogte via de FIFAe-kanalen.