Neatherland News Today

Nederlands treffen in New York in strijd om US Openticket

Nederlands treffen in New York in strijd om US Openticket

De US Open gaat 26 augustus van start met drie landgenoten in het hoofdtoernooi. Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus zijn verzekerd van een plekje in het 128 namen tellende enkelspelschema.

Vandaag (maandag 19 augustus) begint het kwalificatietoernooi, waar vijf Nederlanders zich proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Voor één van hen valt helaas sowieso het doek in de eerste ronde, want Suzan Lamens en Arianne Hartono zijn in de openingsronde elkaars tegenstander.

Voorafgaand aan het treffen in New York bereikte Lamens de kwartfinale van het WTA 125-toernooi in Colombia. Hartono reikte op haar beurt tot de laatste acht bij een groot ITF-toernooi in de Verenigde Staten. Beide speelsters hebben dus al een aantal wedstrijden op hardcourt in de benen.

Hartono, die college tennis in de VS speelde, deelt haar jaar altijd dusdanig in dat ze zoveel mogelijk toernooien op haar geliefde hardcourt kan spelen.

Op de internationale tour speelden Lamens en Hartono één keer eerder tegen elkaar. Vorig jaar was het Lamens die bij een toernooi in Australië in straight sets won.

Mannen
Jesper de Jong, Gijs Brouwer en Tim van Rijthoven zijn de Nederlandse troeven in het mannenenkelspel.

De als zesde geplaatste De Jong neemt het in de openingsronde op tegen de Braziliaan Gustavo Heide. De Jong probeert in New York voor de derde keer het hoofdtoernooi van een Grand Slam te bereiken. Eerder dit jaar lukte het hem in Melbourne en Parijs.

Brouwer maakte in 2022 in New York zijn Grand Slamdebuut. Hij reikte toen vanuit de kwalificaties tot de tweede ronde. Voor een volgend optreden in het hoofdschema is hij drie overwinningen verwijderd. Zijn eerste horde is de vijftig plaatsen hoger genoteerde Argentijn Federico Agustin Gomez.

Net als Brouwer wist ook Van Rijthoven in 2022 de tweede ronde van het hoofdtoernooi te bereiken. Van Rijthoven keerde in juni terug op de tour na een lange blessureperiode aan de elleboog. Hij wacht echter nog op zijn eerste overwinning. Hopelijk lukt het hem in de eerste kwalificatieronde tegen Kyrian Jacquet uit Frankrijk.

Meer informatie, planning en uitslagen van de kwalificaties voor de US Open vind je hier.