Neatherland News Today

Nederlandse golfers strijden voor promotie op de Road to Mallorca: Wie pakt die gewilde kaart?

Nederlandse golfers strijden voor promotie op de Road to Mallorca: Wie pakt die gewilde kaart?

De spanning op de Challenge Tour, de opstap naar de prestigieuze DP World Tour (voorheen de European Tour), neemt toe nu het seizoen zijn ontknoping nadert. In de ‘Road to Mallorca’, de ranglijst van de Challenge Tour waarop de beste 20 spelers promotie afdwingen naar het hoogste niveau van het Europese golf, zijn nog geen Nederlanders in de top te vinden. Toch zijn er genoeg landgenoten die nog volop strijden voor die felbegeerde top 20-positie.

Wil Besseling, Koen Kouwenaar, Kiet van der Weele, Lars Keunen en Mike Toorop zullen deze week alles op alles zetten tijdens het Italian Challenge Open op de prachtige baan van de Argentario Golf Club. Een goed resultaat is cruciaal om hun posities op de ranglijst te verbeteren en hun kansen op promotie levend te houden. Kouwenaar heeft met een tweede plek op de ProGolf Tour algemene ranking al het speelrecht voor de Challenge Tour in 2025 verdiend.

Hoe staan de Nederlanders ervoor?

Wil Besseling, een van de meest ervaren Nederlandse spelers op de Challenge Tour, staat momenteel 39e met bijna 200 punten achterstand op de belangrijke 20e plek. Hij heeft dit seizoen al een aantal sterke resultaten laten zien, maar zal in de komende toernooien echt nog een tandje bij moeten schakelen om promotie veilig te stellen.

Lars van Meijel, een andere Nederlander die zich in de subtop van het klassement bevindt, staat momenteel 47e. Hij zit dus nog binnen de top 70, wat in ieder geval voldoende is om ook volgend jaar op de Challenge Tour te blijven spelen.

Lars Keunen (159e), Kiet van der Weele, Wouter de Vries en Mike Toorop bevinden zich helaas verder naar onderen in de ranking. Voor hen is het niet alleen zaak om hun plek op de Challenge Tour te behouden, maar ook om door middel van goede prestaties in de resterende toernooien hun seizoen nieuw leven in te blazen.

Promotie en behoud: Wat staan de spelers te wachten?

De top 20 van de Challenge Tour Rankings verdient aan het eind van het seizoen een speelrecht voor de DP World Tour. Dit is de ultieme droom van elke golfer op dit niveau. Maar voor degenen die buiten deze top eindigen, blijft er ook nog genoeg om voor te spelen. De beste 70 spelers van de eindranking behouden hun speelrecht op de Challenge Tour, wat hen een nieuwe kans geeft om volgend seizoen die felbegeerde promotie alsnog te bemachtigen.

Het wordt een spannende eindstrijd op de Road to Mallorca. Zullen onze Nederlandse golfers erin slagen om de Europese top te bereiken? Of wordt het knokken om een jaar langer op de Challenge Tour te mogen blijven? De komende weken zullen het leren. Eén ding is zeker: met een goede dosis vechtlust en een beetje geluk ligt alles nog open!