Neatherland News Today

Next-Gen Gaming: DePin ontsluit de toekomst van cloudgaming

Next-Gen Gaming: DePin ontsluit de toekomst van cloudgaming

Video gaming is een van de favoriete vormen van entertainment voor millennials, Gen-Zs en Gen Alpha. Echter, grafisch intensieve videogames vereisen high-end apparaten die niet voor iedereen toegankelijk zijn.

Cloud gaming komt naar voren als een oplossing. Ontworpen om traditionele hardwaregrenzen te overstijgen, biedt het een blik op een toekomst van gaming, vrij van fysieke beperkingen.

Hoe DePin de uitdagingen van cloud gaming oplost

De aantrekkingskracht van cloud gaming ligt in de belofte om hoogwaardige game-ervaringen te leveren zonder dure consoles of pc’s. Gebruikers kunnen games rechtstreeks vanaf externe servers streamen, waardoor ze vanaf elk apparaat, overal kunnen spelen.

Bovendien voorspelt Statista dat de markt voor cloud gaming de komende vijf jaar met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 29,64% zal stijgen. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat de omzet tegen 2030 $25,30 miljard zal bereiken.

Lees meer: 7 Beste Cloud Gaming Diensten in 2024

Omzet van Cloud Gaming. Bron: Statista

Ondanks de voordelen heeft de kwaliteit van de internetdienst en de fysieke afstand tot gecentraliseerde datacenters een aanzienlijke invloed op het model van cloud gaming. Dit resulteert vaak in vertraging en onderbroken gameplay.

“Cloud gaming staat voor aanzienlijke infrastructuuruitdagingen in vergelijking met het gebruik van een specifieke console/apparaat, inclusief afhankelijkheid van stabiel internet, hoge latentie, internetverkeerscongestie en datalimieten. Deze problemen beperken de bruikbaarheid en innovatie van cloud gaming,” legde Web3-onderzoeker Eli5DeFi uit.

Volgens Eli5DeFi introduceert DePin (Decentralized Physical Infrastructure Network) oplossingen die cloud gaming opnieuw zullen definiëren door middel van edge computing-technologieën.

Edge computing komt naar voren als een cruciale technologie in dit scenario. Door gegevens dichter bij de gebruiker te verwerken, vermindert het de latentie aanzienlijk. Bovendien verbetert het de responsiviteit van cloud gaming-platforms.

De DePin-architectuur maakt gebruik van een gedistribueerd netwerk van edge computing-apparaten. Deze apparaten bieden lokale gegevensverwerking, real-time analyse en operaties met lage latentie, essentieel voor naadloze game-ervaringen.

Eli5DeFi deelde een voorbeeld van Aethir’s “Aethir Edge,” een enterprise-grade edge kunstmatige intelligentie (AI) apparaat. Dit apparaat is een hoeksteen van Aethir’s 3-Layer DePin Architecture en speelt een cruciale rol in de edge-laag door hoogwaardige, gelokaliseerde berekeningen mogelijk te maken.

Met Aethir Edge kunnen games die voorheen aanzienlijke hardware vereisten nu draaien met console-kwaliteit graphics en minimale latentie op mobiele apparaten. Uiteindelijk verbetert dit de toegankelijkheid en betrokkenheid bij gaming.

Lees meer: Wat is DePIN (Decentralized Physical Infrastructure Networks)?

Buiten Aethir om maken ook andere bedrijven binnen het DePin-ecosysteem, zoals Flux, aanzienlijke vorderingen. Flux werkt samen met YOM, een gedecentraliseerde pixel streaming-infrastructuur, om hun technologieën te integreren voor een geoptimaliseerde cloud gaming-service.

YOM maakt gebruik van DePin om hoogwaardige, low-latency game-ervaringen te bieden. Dit biedt een gedecentraliseerd alternatief voor traditionele gameconsoles. Hun samenwerking met Flux maakt het opschalen van GPU-bronnen mogelijk, essentieel voor het afhandelen van grafisch intensievere games en het waarborgen van topprestaties in wereldwijde regio’s.

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.