Neatherland News Today

Samsung Galaxy Z Flip 6 kopen

Samsung Galaxy Z Flip 6 kopen

Met de Samsung Galaxy Z Flip 6 krijgt de Flip-serie eindelijk de camera-upgrade die hij verdient. En er zijn meer belangrijke verbeteringen die je moet weten als je overweegt de Galaxy Z Flip 6 te kopen. Tip: check ook de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 6.

Samsung Galaxy Z Flip 6 kopen

Samsung Galaxy Z Flip 6 kopen: belangrijkste features

Maar weinig baanbrekende Samsung-telefoons zijn in zo’n korte tijd volwassen geworden als de Z Flip-serie. En met de Galaxy Z Flip 6 poetsen de Zuid-Koreanen weer twee compromispunten van eerdere toestelversies weg. Maar eerste de belangrijkste eigenschappen:

  • 6,7 inch AMOLED-scherm, 120 Hz, 1080p, 2600 nits / Cover-scherm: 3,4 inch AMOLED, 720p, 1600 nits
  • Snapdragon 8 Gen 3 processor, 8 of 12 GB RAM
  • Hoofdcamera: 50 megapixel, f/1,8
  • Ultrawide-camera: 12 MP f/2,2 / Front-camera: 10 MP f/2,2
  • Batterij: totale capaciteit 4000 mAh, 25 Watt opladen
  • Galaxy AI
  • Zeven jaar support: updates tot zomer 2031, upgrades tot en met Android 21
  • Check nu de beste Galaxy Z Flip 6 pre-order aanbiedingen

Qua design zoek de Galaxy Z Flip 6 aansluiting bij de Z Flip 5, met de vormgeving van het coverdisplay. Maar het is voor het eerst dat Samsung een Flip voorziet van een camera die vergelijkbaar is met de Galaxy S-serie, inclusief een high-end 50 megapixel hoofdcamera.

Minstens net zo belangrijk is de veel grotere batterij. Eerdere Flip-modellen hadden toch een relatief kleine accu in vergelijking met traditionele smartphones. Vanaf de Z Flip 6 wordt deze kloof gedicht. met zijn 4000 mAh capaciteit is de batterij net zo groot als in de Samsung Galaxy S24.

Tel bij dit alles de complete Galaxy AI-featureset én zeven jaar softwareondersteuning op, en je hebt met de Galaxy Z Flip 6 een erg mooi en compleet totaalpakket in handen. Maar dan wel in opvouwbare vorm.

Meer weten? Check onze uitgebreide Samsung Galaxy Z Flip 6 hands-on preview

Galaxy Z Flip 6 prijs en releasedatum

De Galaxy Z Flip 6 is nu direct te bestellen. Leveringen beginnen officieel vanaf 24 juli. Je koopt ‘m vanaf €1199. Doe je dit direct bij Samsung zelf, dan heb je bovendien de keuze uit exclusieve kleuren die je nergens anders vindt. Maar er zijn natuurlijk meer aanbiedingen en acties:

Z Flip 6 met abonnement: populairste deals

Samsung Galaxy Z Flip 6Samsung Galaxy Z Flip 6

Eerdere berichtgeving (30 januari):

Samsung test op moment batterijen voor de Galaxy Z Flip 6 die veel groter zijn dan die van zijn voorganger. Mogelijk krijgt het toestel dezelfde capaciteit als de Galaxy S24.

Galaxy Z Flip 6 batterij: duidelijk grotere capaciteit

Hoewel Samsung de Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6 pas komende zomer lanceert, duiken stukje bij beetje toch al wat details op. Wijzelf verklapten eerder al dat het toestel waarschijnlijk een 50 megapixel camera krijgt. Daarmee zou een Flip qua hoofdcamera voor het eerst ‘gelijk’ kunnen lopen met telefoons in de Galaxy S-serie – tenminste op papier.

Vandaag kwamen wij nog een interessant technisch details van de Galaxy Z Flip 6 te weten. Of twee details, om precies te zijn. Op dit moment test Samsung namelijk accu’s die duidelijk groter zijn dan de accu’s in voorgaande Flip-telefoons.

Voor de goede orde: de huidige Galaxy Z Flip 5 heeft twee accu’s. De ene heeft een rated capaciteit van 971 mAh, de andere van 2620 mAh. Samen hebben ze een rated capaciteit van 3591 mAh, wat in de praktijk neerkomt op een geadverteerde capaciteit van 3700 mAh.

Als Samsung besluit de op dit moment geteste batterijen voor de Galaxy Z Flip 6 inderdaad in te zetten, is de sprong vooruit flink. De ene accu heeft namelijk een rated capaciteit van 1097 mAh, de andere van 2790 mAh. Samen maakt dit een rated capaciteit van 3887 mAh. Ter vergelijking: de Galaxy S24 heeft een rated capaciteit van 3880 mAh, en een geadverteerde typical capaciteit van 4000 mAh. Het zou dus zomaar kunnen dat de Galaxy Z Flip 6 straks een batterijcapaciteit heeft van 4000 mAh.

Slag(je) om de arm

Met een grotere accu en een betere camera ontstaat langzaam een beeld van een Galaxy Z Flip 6 die op meerdere belangrijke gebieden een fikse upgrade brengt ten opzichte van de Z Flip 5. Toch is een slag om de arm niet verkeerd.

Het duurt nog zeker een maand of zes voor Samsung de definitieve versie van het toestel uitbrengt, tenslotte. En in het verleden zagen we vaker dat Samsung verschillende accumodellen en -combinaties testte voor een nieuwe Flip-model. We houden er dus rekening mee dat de Zuid-Koreanen de komende tijd mogelijk nog andere batterijconfiguraties overwegen voor de Galaxy Z Flip 6. Maar ook als die een fractie kleiner uitpakken, dan nog is er ruimte voor een flinke capaciteitsverbetering.

Eerdere berichtgeving (17 november 2023):

Galaxy Z Flip 6 en 7 trademarks nu al aangevraagd

In verschillende markten heeft Samsung nu al de namen van de Galaxy Z Flip 6 én Z Flip 7 vastgelegd. Dat gebeurde eerder al met de Galaxy Z Fold 6 en Z Fold 7, maar de documentatie van de Flip-namen werd recent pas gepubliceerd.

Hoewel het nog zo’n driekwart jaar gaat duren voor Samsung de volgende generatie foldables gaat lanceren, is de juridische afdeling al bezig met wat voorbereidingen. Het gaat daarbij vooral om het beschermen van de toestelnamen van de komende twee Flip- en Fold-generaties.

Al in september kwamen de merknaam registraties tegen van de Galaxy Z Fold 6 en 7. En naar nu blijkt was Samsung toen ook al bezig met de namen van de volgende Flips. Echter, om een of andere reden werd het papierwerk van deze aanvragen pas recent gepubliceerd in Zuid-Korea (HIER en HIER). En bij de WIPO – World Intellectual Property Organization – komen we dezelfde aanvragen ook recenter tegen (HIER en HIER).

Natuurlijk verklappen de merknaam registraties verder niets over de bijbehorende toestellen. Dat Samsung concrete plannen heeft de Flip- en Fold-series voorlopig gewoon voort te zetten liet zich eigenlijk ook zonder dit papierwerk wel raden. Wel schreven wij eerder al dat de Galaxy Z Flip 6 waarschijnlijk een langverwachte camera-upgrade krijgt.

Eerdere berichtgeving (17 augustus):

Galaxy Z Flip 6 camera-upgrade

Samsung wil de Galaxy Z Flip 6 volgend jaar eindelijk de langverwachte camera-upgrade geven. Vroege toestelversies worden getest met een 50 megapixel hoofdcamera.

Eind vorige maand lanceerde Samsung de Galaxy Z Flip 5, die een paar belangrijke verbeteringen met zich meebracht. De nieuwe scharnier en het grote coverscherm maken ‘m wat ons betreft tot Samsung’s mooiste telefoon die je op dit moment kunt kopen. Toch blijft ook één onderdeel min of meer bij oude, vertrouwde techniek. De camera van de Z Flip 5 leunt vooral op softwarematige verbeteringen. Pas met de volgende Flip wil Samsung ook de camera-hardware een upgrade geven, zo kwamen wij recent te weten.

Verrassend vroeg is Samsung al bezig met het testen van (vroege versies van) de Galaxy Z Flip 5 en Galaxy Z Fold 6. De respectievelijke codenamen B6 en Q6 laten weinig te raden over: de Z Flip 5 en Z Fold 5 waren namelijk de B5 en Q5.

Hoewel exacte details nog schaars zijn, wordt een vroege Galaxy Z Flip 6 nu al getest met een opvallende upgrade: een hoofdcamera met een 50 megapixel sensor. Als deze in de uiteindelijke toestelversie belandt, zou het hier gaan om een langverwachte camera-upgrade voor Samsung’s populairste foldable.

Over de andere camera’s van de volgende Flip kwamen wij tot nu toe niets te weten. Of de frontcamera dus een vergelijkbare upgrade gaat krijgen – bijvoorbeeld naar een 12MP sensor – durven wij niet te zeggen.

Het spreekt voor zich dat er nog een lange weg te gaan is tot de lancering van de Galaxy Z Flip 6. Die wordt tenslotte pas over een jaar verwacht. Tot die tijd kan er nog een hoop veranderen. Maar dat Samsung voor het toestel eindelijk een significante camera-upgrade aan het testen is, is nu al duidelijk.