Neatherland News Today

Sjouke Hylkema Nederlands Kampioen trial

Sport

Hummelo

HUMMELO – De overwinning van de Nederlands Kampioenschap jeugd trial pupillenklasse 2024 is behaald door Sjouke Hylkema (8) uit Hummelo. De wedstrijden werden zondag 20 oktober verreden.

Er zijn dit jaar negen wedstrijden verreden door het hele land. Met in het weekend van 19 en 20 oktober de tweedaagse wedstrijd in Schijndel. De uitslag hiervan was beslissend voor de einduitslag van het Nederlands Kampioenschap.
Sjouke Hylkema won zes wedstrijden dit jaar, behaalde een keer een vierde plaats, een tweede en derde plek. Met het totale aantal punten werd hij vandaag officieel Nederlands Kampioen.
Sjouke zou het mooi vinden als meer jeugd gaat kiezen om mee te doen aan motorsport, en met name de trial. Naast dat het een betaalbare motorsport is, is het de ideale voorbereiding voor alle andere motorsporttakken.