Neatherland News Today

Stip Reizen en Costa Cruises starten strategische samenwerking

Stip Reizen en Costa Cruises starten strategische samenwerking

Stip Reizen heeft in Genua een meerjarige strategische samenwerking gesloten met Costa Cruises. Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking is het opzetten van eigen vliegcharters voor de Nederlandse cruisemarkt.

In het zomerseizoen van 2025 (van april t/m oktober) wordt gestart met 8-daagse cruises naar de Middellandse Zee met de Costa Smeralda ****+ in combinatie met een eigen wekelijkse vliegcharter. Deze nieuwe cruisereizen, met de naam ‘La Dolce Vita’, worden door zowel Stip Reizen als Corendon aangeboden. Ook zal de reisorganisatie de samenwerking met andere cruiseschepen van Costa Cruises vanaf komende winter en zomer flink uitbreiden. Stip Reizen intensiveert met deze nieuwe overeenkomst de samenwerking verder. Costa Cruises, onderdeel van de grootste cruiseaanbieder ter wereld Carnival Corporation & plc., biedt met deze samenwerking nog meer mogelijkheden voor Nederlandse cruisereizigers.

Uniek

Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking is het opzetten van eigen vliegcharters voor de Nederlandse cruisemarkt, in 2025 startend met de cruises met de Costa Smeralda. Fred Verlinden, directeur Stip Reizen: “Dit is uniek in Nederland, aangezien geen enkele andere partij structureel eigen charters inzet voor cruises. Vanaf de zomer van 2025 zal Stip Reizen wekelijks op vrijdag een eigen chartervlucht vanaf Amsterdam naar Genua aanbieden met een nieuwe Boeing MAX 900. Deze vluchten vinden plaats van april tot en met juni en in september en oktober. Het geeft ons de mogelijkheid om complete pakketten aan te bieden, op grote schaal en tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Hiermee maken we cruises voor een nog grotere doelgroep eenvoudig bereikbaar.” In juli en augustus zullen ook lijndiensten van KLM ingezet worden voor deze cruises.

Korte reistijd

De chartervlucht vanaf Amsterdam naar Genua biedt een zeer korte reistijd: de vliegtijd bedraagt ongeveer 1 uur en 45 minuten en de transfer van de luchthaven naar de haven is slechts 20 minuten. De heenreis vertrekt om 10:15 uur vanaf Amsterdam en de terugreis vertrekt om 13:00 uur vanuit Genua. Dit zorgt voor de snelste en meest comfortabele verbinding voor cruises op de Middellandse Zee in Nederland. De route van het schip omvat de volgende bestemmingen: Genua, Marseille, Barcelona, Cagliari (Sardinië), Napels, Civitavecchia (Rome) en terug naar Genua.

Reisbegeleiding

Aan boord van de Costa Smeralda is eigen Nederlandssprekende Stip-reisbegeleiding aanwezig, met een eigen servicedesk. Stip-gasten worden verwelkomd met een speciale welkomstborrel. Verkoopprijzen voor deze cruise starten vanaf € 874 p.p. Hierbij inbegrepen zijn de vliegreis met Corendon, alle transfers, zeven nachten verblijf aan boord van de Costa Smeralda op basis van volpension, fooien aan boord, diensten van de Nederlandse reisbegeleiding en de bijdrage aan het SGR/Calamiteitenfonds. Er kan gekozen worden uit 1- tot 4-persoonshutten (binnen-, buiten- of balkonhut). Daarnaast zijn er speciale All Inclusive pakketten ontwikkeld die bijgeboekt kunnen worden namelijk Silver (inclusief alle drankjes aan boord), Gold (inclusief alle drankjes en twee excursies) en Diamond (inclusief alle drankjes, twee excursies en bagage bij de vliegreis).