Neatherland News Today

Thursday Night Football kijken in Nederland (en België) – VPNGids.nl

Thursday Night Football kijken in Nederland (en België) – VPNGids.nl

Als fan van American Football wil je natuurlijk de Thursday Night Football-wedstrijden niet missen. En dat hoeft ook niet, want ook in Nederland en België kun je de donderdagavond-wedstrijden van de National Football League kijken. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

TNF kijken in Nederland en België: een kort stappenplan

In de VS zijn de uitzendrechten van Thursday Night Football exclusief in handen van Amazon Prime Video. Dat is goed nieuws voor mensen buiten de Verenigde Staten met een abonnement op Prime Video. Met een VPN kun je eenvoudig de Amerikaanse stream volgen.

Dat gaat als volgt:

  1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider. Onze aanrader is NordVPN.
  2. Download de VPN-app op het apparaat waarmee je TNF wilt kijken.
  3. Open de VPN-app en log in.
  4. Maak verbinding met een server in de VS.
  5. Ga nu naar Amazon en log in bij je account.

Je hebt nu toegang tot het Amerikaanse aanbod van Prime Video, inclusief Thursday Night Football!


Visit NordVPN

Waar je Thursday Night Football kijkt, verschilt per land. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Zenders en streamingdiensten kopen uitzendrechten van de American Football-wedstrijden namelijk per land of regio. Hieronder zie je een kort overzicht van de uitzendrechten:

Zender Land Kosten
Amazon Prime Video VS €4,99 per maand
ESPN Nederland Ong. €12,00 per maand
NFL Gamepass België €43,99 per maand

In Nederland kijk je TNF via ESPN Compleet. Dit sluit je af als een extra optie bij je tv-abonnement. De prijs verschilt per provider, maar is ongeveer €12 per maand. In België kun je gebruikmaken van de NFL Gamepass, beschikbaar vanaf €43,99 per maand.

Gelukkig is er ook een goedkopere manier om Thursday Night Football te kijken. In de VS heeft Amazon Prime Video de exclusieve rechten op TNF. Als je een Prime Video-account hebt, kun je met een VPN ook vanuit Nederland of België gebruikmaken van deze Amerikaanse stream.

Je kunt in Nederland en België NFL kijken zonder een VPN te gebruiken. Je moet dan gebruikmaken van de streamingdienst die de Nederlandse of Belgische rechten heeft voor TNF. Dat is vaak vrij duur. Zo kost een NFL Gamepass meer dan €40 per maand.

Als je wel een VPN gebruikt, kun je de Amerikaanse stream op Amazon Prime Video kijken. Een abonnement op een betrouwbare premium VPN én Amazon Prime Video kost bij elkaar nog geen tientje per maand. Zeker als je op één van beide al een abonnement hebt, is dit een erg aantrekkelijke optie.

Onze aanrader om Prime Video VS te deblokkeren is NordVPN. Deze provider heeft razendsnelle servers waardoor je zonder problemen servers aan de andere kant van de wereld kunt gebruiken. Ook zijn NordVPN’s obfuscated servers erg geschikt voor het omzeilen van VPN-blokkades.

Hieronder leggen we je uit hoe je Thursday Night Football kunt kijken via Amazon Prime Video met een VPN. We gaan er in het stappenplan vanuit dat je al een abonnement hebt op Prime. Heb je dat niet, dan moet je je eerst aanmelden.

  1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider met snelle servers in de VS. Wij raden NordVPN aan. Hiermee konden we zelf zonder problemen Amazon Prime Video deblokkeren.
    • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
    • Mooie en elegante applicatie
    • Geen logs


    Bezoek NordVPN

  2. Download de software van NordVPN op het apparaat waarmee je TNF wilt kijken.
  3. Open de VPN-app en log in.
  4. Maak verbinding met een server in de Verenigde Staten. Dat gaat het makkelijkst door de wereldkaart te bekijken en te klikken op een serverlocatie in de VS. Voor de snelste verbinding kies je een server aan de oostkust. We kiezen zelf voor New York.

    Screenshot van de Windows app van NordVPN verbonden met een server in New York

  5. Ga naar Amazon.com en log in.

    Screenshot van de menubalk bij Amazon.com met de knop om in te loggen gehighlight

  6. Navigeer naar Prime Video. Voor Amazon VS is dat geen apart domein zoals je in Nederland gewend bent. Je komt bij Prime Video door bijvoorbeeld naar je watchlist te gaan.

    Screenshot van de menu-opties van Amazon.com met Watchlist gehighlight

  7. Klik op het onderdeel ‘Sports‘. Je kunt hier de TNF-wedstrijden live bekijken.

    Screenshot van Amazon Prime Video VS met het onderdeel sport in beeld

Heb je geen tijd om live te kijken? Je kunt de wedstrijden ook opnemen en later bekijken. Dat gaat als volgt:

  1. Klik voor een specifieke wedstrijd op ‘More details‘.

    Screenshot van de komende wedstrijd TNF met de optie More details gehighlight

  2. Stel in dat de wedstrijd opgenomen worden. We raden aan om de wedstrijd ook toe te voegen aan je kijklijst.

    Overzicht van de volgende wedstrijd met de opties om de wedstrijd op te nemen en om de wedstrijd toe te voegen aan je kijklijst gehighlight

Amazon Prime Video neemt nu alle komende wedstrijden van het seizoen voor je op. Je kunt ze terugvinden en bekijken via de watchlist. Zorg wel dat je altijd met een Amerikaans IP-adres inlogt als je toegang wilt tot de opgenomen wedstrijden.

Let op!

Ga niet naar primevideo.com. Dit is het Europese domein van Amazon Prime Video. Je zult hier geen ‘Sports’ zien staan in het menu. Ga in plaats daarvan naar Amazon.com en open daar je watchlist.

Er zijn gratis VPN’s beschikbaar waarmee je een Amerikaans IP-adres kunt krijgen. Dat is echter niet altijd genoeg om streamingdiensten als Amazon Prime Video mee te deblokkeren.

Streamingdiensten blokkeren vaak IP-adressen zodra ze doorhebben dat het een adres van een VPN-server is. Omdat gratis diensten minder vaak hun IP-adressen veranderen, loop je eerder tegen blokkades aan. Niet alleen wisselen premium VPN’s regelmatig hun IP-adres, vaak bieden ze ook extra features om georestricties mee te omzeilen.

NordVPN heeft meer dan 1970 servers in de VS verdeeld over 16 locaties. Er is dus altijd wel een server beschikbaar waarmee je Prime Video kan deblokkeren. Mocht het toch niet lukken, dan kun je ook de obfuscated servers van NordVPN proberen. Deze verbergen je VPN-verkeer en zijn erg geschikt om VPN-blokkades te omzeilen.

De meeste providers hebben een 30-dagen geld-terug-garantie. Dat geldt ook voor NordVPN. Daardoor kun je deze provider zonder risico een maand gratis uitproberen. Tevreden? Dan laat je je abonnement doorlopen. Niet tevreden? Dan kun je direct je geld terugkrijgen.

Wil je meer weten over welke VPN’s geschikt zijn om Thursday Night Football mee te kijken? Lees dan ook ons artikel over de beste VPN voor Amazon Prime Video.

In het NFL-seizoen 2024-2025 staan de volgende wedstrijden op de planning. De kick-off wedstrijd in week 1 is een rematch van de Superbowl en de opening van het NFL-seizoen. De andere wedstrijden in de tabel behoren tot de reguliere TNF-wedstrijden.

In de tabel hebben we de Nederlandse datum en tijd van de wedstrijden opgenomen. In Nederland zijn de wedstrijden in de nacht van donderdag op vrijdag. Wil je de wedstrijden live volgen? Dan moet je laat opblijven of vroeg opstaan.

NFL Week Datum Tijdstip Wedstrijd
Week 1 6 september 02:15 uur Baltimore Ravens vs. Kansas City Chiefs
Week 2 13 september 02:15 uur Buffalo Bills vs. Miami Dolphins
Week 3 20 september 02:15 uur New England Patriots vs. New York Jets
Week 4 27 september 02:15 uur Dallas Cowboys vs. New York Giants
Week 5 4 oktober 02:15 uur Tampa Bay Buccaneers vs. Atlanta Falcons
Week 6 11 oktober 02:15 uur San Francisco 49ers vs. Seattle Seahawks
Week 7 18 oktober 02:15 uur Denver Broncos vs. New Orleans Saints
Week 8 25 oktober 02:15 uur Minnesota Vikings vs. Los Angeles Rams
Week 9 1 november 02:15 uur Houston Texans vs. New York Jets
Week 10 8 november 02:15 uur Cincinnati Bengals vs. Baltimore Ravens
Week 11 15 november 02:15 uur Washington Commanders vs. Philadelphia Eagles
Week 12 22 november 02:15 uur Pittsburgh Steelers vs. Cleveland Browns
Week 13 30 november 09:00 uur Las Vegas Raiders vs. Kansas City Chiefs
Week 14 6 december 02:15 uur Green Bay Packers vs. Detroit Lions
Week 15 13 december 02:15 uur Los Angeles Rams vs. San Francisco 49ers
Week 16 20 december 02:15 uur Cleveland Browns vs. Cincinnati Bengals
Week 17 27 december 02:15 uur Seattle Seahawks vs. Chicago Bears

Je kunt alle wedstrijden online volgen met een premium VPN, zoals NordVPN. Door te verbinden met een server in de VS, krijg je een Amerikaans IP-adres. Daarmee krijg je toegang tot de TNF-stream van Amazon Prime Video.

Alles van de NFL meekrijgen?

Naast Thursday Night Football, heeft NFL natuurlijk nog veel meer American Football-wedstrijden. Hieronder zie je enkele opties als je ook Monday Night Football, Friday Night Football of Sunday Night Football wilt kijken:

NFL-wedstrijden Streamingdienst Wat heb je nodig?
Monday Night Football Channel 5 Een gratis account
Een Brits IP-adres
Friday Night Football Sky Sports Een abonnement op Sky Sports
Een Brits IP-adres
Sunday Night Football Sky Sports Een abonnement op Sky Sports
Een Brits IP-adres

Monday Night Football kun je met een VPN zelfs gratis streamen. Ook andere sporten kun je gratis kijken met de beste gratis streamingdiensten voor sport.

Naast het reguliere seizoen heeft de NFL ook verschillende andere wedstrijden waarvan de Super Bowl natuurlijk de belangrijkste is. Tijdens de Super Bowl neemt de winnaar van de National Football League het op tegen de winnaar van de American Football Conference. Als je alles van de NFL wilt kijken, zijn dit de data die je in de gaten moet houden:

NFL Event Datum
Super Wild Card Weekend 11-13 januari 2025
Divisional Playoffs 18-19 januari 2025
AFC/NFC Championships 26 januari 2025
Super Bowl LIX 9 februari 2025

Wil je meer weten over de National Football League? In ons artikel over NFL kijken in Nederland lees je hoe je alle wedstrijden online kunt volgen.

Meer sport kijken?

Wil je meer sport kijken? Dan vind je de volgende artikelen vast ook interessant. Hierin leggen we uit hoe je ook deze sporten online kunt kijken.

Veelgestelde vragen – Thursday Night Football kijken in Nederland en België

Heb je nog vragen over TNF kijken in Nederland en België? Lees dan hieronder onze veelgestelde vragen.

Hoe kijk ik Thursday Night Football vanuit Nederland?


Om vanuit Nederland naar TNF te kijken, kun je het beste gebruikmaken van de Amerikaanse stream van Amazon Prime Video. Met een goede VPN-provider, zoals NordVPN, kun je deze stream ook vanuit Nederland deblokkeren en kijken.

Hoe kijk ik Thursday Night Football vanuit België?


Vanuit België kun je TNF volgen via Amazon Prime Video. Deze streamingdienst heeft in de VS de exclusieve rechten op de American Football-wedstrijden van de NFL op de donderdagavond. Met een VPN kun je deze stream ook vanuit België deblokkeren.

Wat is de beste VPN voor Thursday Night Football?


TNF kijk je het beste via Amazon Prime Video. NordVPN is de ideale VPN om vanuit Nederland Prime Video VS te deblokkeren. Dat komt omdat NordVPN snelle servers heeft en doordat de obfuscated servers van NordVPN erg goed zijn in het deblokkeren van streaming services.

Hoe laat is Thursday Night Football Nederlandse tijd?


De meeste TNF-wedstrijden beginnen op 8:15 pm (EST). Dat is 02:15 am in Nederlandse tijd. Als je de Thursday Night-wedstrijden live wilt kijken, zul je dus in de nacht van donderdag op vrijdag voor je scherm moeten zitten.

Hoe laat is 8:15 pm EST in Nederland?


8:15 pm (EST) is 02:15 am in Nederland. Als je een event live wilt volgen dat in de VS om kwart over acht ’s avonds plaatsvindt, dan moet je om kwart over twee ’s nachts voor je scherm zitten.