Neatherland News Today

Toch doorstart voor Bristol in Nederland? – RetailDetail NL

Toch doorstart voor Bristol in Nederland? – RetailDetail NL

Shutterstock.com

Verschillende partijen zouden interesse tonen in een deel van de Nederlandse winkels van schoenketen Bristol, die vorige week het faillissement aanvroeg.

Slaagkans onduidelijk

Hoeveel bedrijven zich hebben gemeld voor een overname van een deel van de Nederlandse Bristol-winkels kan de curator niet zeggen. Evenmin spreekt ze zich uit over de slaagkansen van een doorstart, maar in elk geval hebben verschillende bedrijven interesse getoond, weet RTL Z. De fysieke winkels van de failliete schoenretailer zijn intussen allemaal dicht, maar mogelijk zou een deel deze week heropenen. De webshop ging twee weken geleden al dicht.

Bristol had zowat tachtig winkels in Nederland. Een deel van die panden is echter al ingenomen door nieuwe huurders: zo heeft concurrent Scapino minstens vier voormalige Bristol-panden overgenomen, onder meer in Apeldoorn, Breda, Tilburg en Zaandam. In België zijn er intussen wel overnemers gevonden voor zowat de helft van de winkels. De rechtbank maakt op 6 september bekend welke overnemers welke winkels in handen krijgen.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze gratis nieuwsbrieven en mis het laatste retailnieuws niet.

Verschillende partijen zouden interesse tonen in een doorstart voor een deel van de Nederlandse winkels van schoenketen Bristol, die vorige week het faillissement aanvroeg.